36746wge91Op17Juni’43 Als Kamp Erika Voor Justitie

Q&@ WORDT HB AANGESTELD ALS AGENT VAN DE VRIJWILLIGE HULPPOLITIE. IN EEN PERIODE DAARNA TOT SEPT. ‘44 WERD HIJ BIJ DE AKD ingedeeld & achtereenvolgens gedetacheerd in Nijmegen, Tiel & Maastricht! Zijn opdracht is om de arbeiders op te sporen & ‘t arresteren van hen die niet van verlof teruggekeerd zijn èn van personen die verder nu nog in aanmerking komen voor de ARBEITSEINSATZ?! Dat waren mannen tussen de 18 & 45 jaar. En natuurlijk zoekt hij ook wel andere personen die arbeid in Duitsland zouden kunnen verrichten: hij is een wrede man, die geweld niet schuwt & daar-om menigeen op vreselijke manier afranselde; z’n vele dossiers i/h archief getuigen v/d wreedheden die hij hier pleegde!!
Die wreedheden beginnen pas nog grotere vormen aan te nemen op 12 oktober wanneer hij samen met 15 andere kamp-bewakers van Erika vanuit Raalte, Lemelerveld binnenrijdt? Ook daar hadden we het al eerder over! Vele anderen zijn het slachtoffer geworden van deze vreselijk afschuwelijke man, waaronder de verzetsman Jan Houtman die doodgeschoten is geworden door HB in Hoonhorst op de boerderij van Klink! Vele andere onschuldige mensen zijn door HB zo erg mishan-deld, dat ze daar levenslang littekens aan overgehouden hebben. Zo was er iemand die zo vaak afgeranseld werd waar-door hij steeds tegen een putrand aanviel & daardoor een wondlitteken overhield in het voorhoofd waar je ‘n halve vinger makkelijk in kon leggen! ‘t Laatste jaar v/d oorlog had HB schijnbaar niet genoeg aan zijn salaris: hij probeerde ook nog mensen àf te persen; dit deed hij door te dreigen met ‘t opblazen van zijn gehuurde kamers & vroeg dan 500 gulden voor de meubels en andere spullen, want ‘anders gooide hij er een paar handgranaten in’? “IK HEB AL WEL EEN PAAR VAN DIE DINGEN IN DE FIETSTASSEN ZITTEN!” zei hij dan. Op deze manier heeft hij i/d omgeving van Tiel mensen afgeperst doch ook in Ommen, bij de familie W. a/d Middenstraat heeft hij de huur niet betaald & op die manier gratis gewoond! Vaak is ‘t zo geweest dat deze mensen hèm betaalden omdat de schade die hij dreigde aan te richten vele malen meer zou gaan kosten! Bij de ontruiming van strafkamp Erika is BIKKER ook meegegaan naar ‘t Kamp De Pieterberg in Westerbork: hij was er trots op, dat hij met ‘n groep gevangenen als eerste aankwam in dat kamp & vlak voor de bevrijding is hij dan ook gevlucht om te proberen op die manier zijn hachje te redden. Na ondervragingen is hij vastgezet i/h HvB & veroordeeld -
eerst tot de doodstraf & later in hoger beroep tot levenslang? Na zijn veroordeling werd hij gevangengezet i/d Koepelge-vangenis in Breda; op Tweede Kerstdag ‘52 tijdens de pauze van ‘n filmvoorstelling ontvlucht hij met zes anderen via het kolenhok die gevangenis?! Daarbij hebben ze hulp gehad van anderen om te vluchten met 2 auto’s; ze hebben toen ook de gevangeniskleren verwisseld voor ‘normale’ & zijn gereden naar Berg & Dal bij Nijmegen & bij Kleef de grens overge-stoken. EINMAL WIEDER HEIM hebben ze daar politiek asiel aangevraagd èn gekregen: wel moesten ze een boete betalen voor het il-legaal overschrijden v/d staatsgrens? Ze moeten wel van iemand Duits geld gekregen hebben, want die boete van 10 DM hebben ze direct betaald! Dan duiken ze allemaal onder totdat journalisten hen weten op te sporen? Zo kwamen ze er nu dus ook achter dat HB zich ophield in & rond Hagen in ‘n gebied waar al meerdere überrechtse oorlogsmisdadigers verblijfhielden: zij werden allen beschermd door degenen die ‘r goed voor hen zorgden. Geruchten gingen dat ook de dochter van Heinrich Himmler zo’n financiële organisatie runde, maar daar zijn nog geen bewijzen voor gevonden? Zeker is wel dat HB hulpge-had heeft v/d duistere Duitsers bij zijn vestiging & levensonderhoud! NL heeft nog wel pogingen ondernomen om hem zo toch nog weer veroordeeld te krijgen in Duitsland, zonder succes? ‘t Doet denken aan Menten & Knoop & vele ‘anderen’?! Soldaten van Oranje, politionele acties, Hendrik Colijn@Atjeh, Westerling, Spoor, Rawagedeh, Poncke Princen, PB e.d. etc. Boeren, bouwvakkers, talloze bunkerbouwers, zwarthandelaars, witwassers, plantageslaven, de spijtoptanten & de hoge omes. Oud zeer: nieuw leed!!!
14 dec 2019 - bewerkt op 17 dec 2019 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Asih
Asih, man, 79 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende