38005298 Marc hàd dikwijls gezien dat hij ‘n kind

IN ZIJN ARMEN WIEGDE! ZIJN VRIENDELIJKHEID TRÒK MENSEN IN NOOD EN VERDRIET ÁÁN ALS ‘N HELDER LICHT IN DE DUISTERNIS? En wat wàs er véél duisternis in de wereld! ‘t Menschlijk hàrt had het lìcht zó hàrd nódig! Als ervaren militair wist Marcus dat hij meer informatie moest zien ìn te wìnnen? Met iemand praten die de wáárheid kènde! Met een diepe zucht zei hij: “MIRYAM? Jíj volgt hem nu al ‘n half jaar...” Ze legde een vinger op zíjn lippen om hem tot zwijgen te manen.
‘Nee. Mij niet. Vraag mij niets. Ik volg hem met mijn hart. Ik zie wat hij doet. Maar ik vraag niet hóe hij het DÓET. Of waar òm. Ik geloof hem alleen maar... en ik ben gelukkig. Jíj HÈBT antwoorden NÓDIG om je verstand tevreden te stellen!” Ze keek naar Nakdimon. “DÁÁR MOET JE BEGINNEN!” Marcus volgde haar blik & zag Nakdimon staan, die zich afzijdig hield van het Feest & alleen maar toekeek! “BIJ HÈM?” ‘Hij is óók op zoek, net als jij! Nakdimon ben Goerion, ‘n oudste van mijn volk. ‘n Oprecht man, voorzover ik weet! Een neef en ‘n leerling van Gamli'el! Hij is hier niet om Yesjoea uit te dagen of my tégen te werken. Misschien wèl om te léren. Net als jij, maar om een andere reden? Vraag ‘t hèm maar!’ Marcus hoefde al niet eens naar Nakdimon toe te gaan. Even later kwamen Nakdimon en Miryams broer, El’azar, op Marc en Miryam af.
“SJALOOM!”
begroette Nakdimon hem zonder aarzelen. “El’azar zegt dat u die ‘Samari/Sjomroni’ bent uit de gelijkenis van Yehosjoea! De man die mijn leven heeft gered?” Marc antwoordde: ‘Ik ben een Roméin. Maar... ja... wij zijn elkaar al eerder tegengekomen. Ik dacht dat u leerlooier was.’ Nakdimon vroeg: ‘Zou u me ook geholpen hebben als u de waarheid al gekend hàd?’ “WAARHEID. ‘N SCHAARS ARTIKEL TEGENWOORDIG!” ‘Maar dááròm zíjn WÍJ híer, nietwaar?’ zei Nakdi.... ‘ÒM DE WAARHEID TE ZOEKEN?’ “TE VÌNDEN!” verbeterde Marcus hem. Nakdi richtte zich tot Miryam. “JIJ KÈNT YESJOEA.
Behalve jouw broer & ik zijn er nòg twee die de Leraar willen spréken. Ze hebben belangrijk nieuws voor hem, zeggen ze.”
Hij wees met zijn duim naar de twee mannen die Marc herkende als de volgelingen van Yochanan de Dóper, Filip & Avram waren in ‘n geanimeerd gesprek gewikkeld met Yaïr! El’azar gooide eruit: “MIRYAM! IK MÓET... IK MÓET MET YEHOSJOEA SPREKEN!” Al die tijd had er een pijnlijke stilte geheerst tussen Miryam & haar broer, alsof hij haar niet durfde aankijken?!
En zíj had niet geweten hóe zij zijn stilzwijgen kòn doorbreken, tot op dit moment. ‘Ik ken een plek... waar hij soms heen-gaat,’ zei Miryam. ‘Schikt het je vanavond?’
25 feb 2020 - bewerkt op 27 feb 2020 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Asih
Asih, man, 79 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende