38123 deze zoekers naar de wáárheid, schreef Nic B


“STREEFDEN
NAAR DE VERWEZENLIJKING VAN HET CHRISTENDOM ÌN HET LÉVEN:
DAAROM WEIGERDEN ZIJ IEDERE AANPASSING AAN DE MISDADIGE SCHURKENWETTEN
VAN DUIVELSE WERELDEN EN HELSE TOESTANDEN! Allen oordeelden de wereld waarin we leven als slecht, gruwelijk godde-loos, en ze zochten dus ‘n ÀNDERE wereld: een ànder léven. Hun houding ten opzichte van deze waar-deloze wereld, van de muchomacho krachtgeschiedenis, de hedendaagse “beschaving”, werd dus juist gezien als eschatologisch, volgens de leer der laatste dingen, de apocalyptische uitersten van armaged-don etc.”
Nicolas Berdiajeff beschrijft hier ’t Rusland van 1910, maar die weigering om zich klakkeloos aan de wetten van de gevestigde orde aan te passen, dit zóeken naar ’n ánder léven, zúiverder, èchter & waardevòller, deze echatologische (in)spanningen zijn volkomen van toepassing op de jonge rebelle-rende menschen achter ‘t IJzeren of Bamboe Gordijn, die dan ook door de officiële communistische staatspers uitgescholden werden voor ‘schurken’ & ‘nihilisten’!

Eveneens waren zij daarom zo ook van toepassing op de jonge rebellen van het Westen, die op hùn beurt door de kapitalistische pers uitgemaakt werden voor ‘parasieten’ & ‘hippies’ omdat zij néé zeiden tégen een haast volkomen verkalkte & huichelachtige wereld, waarin men hen wenste op te sluiten als langharig werkschuw tuig & gevaar v/d samenleving?!
Vijftig jaar geleden publiceerde TIME ‘n artikel onder de titelkop IS GOD HERREZEN?
‘t Was in hoofdzaak gewijd aan de Angelsaksische Theologen v/d “dood van God”!
Hoewel die school i/d USA nu alwéér bezig is om zichzelf te overleven, is het niet geheel ondienstig ná te gaan waar zij vandaan kwam ook al was het alleen maar om aan te tonen dat zij niet zo origineel was als haar aanhangers soms wel beweerden!
De Ouwe MorAsih denkt dat onze verre ‘oermensen/voorouders’ ook die ontdekkingen alreeds koesterden in onze reeds bekende epidemieënkoesterende oertijden, lagere
zeespiegelijstijden, alles overstromende opwarmingen, overdonderende
klimaatcrises & satanische wereldoorlogen, bloederige terroristen &
griezelige onderdrukkers van JanKees & Alleman,
Jan met de Pet & Mien met
haar Hoofddoekje.





15 mrt 2020 - bewerkt op 16 mrt 2020 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Asih
Asih, man, 79 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende