38135Nieuwe opgravingen in de buurt van Sydney,~~~

IN HET NOORDELIJK GEDEELTE EN IN VICTORIA IN ZUID-AUSTRALIA STELDEN MULVANEY NU OOK AL IN STAAT EEN IETWAT MEER OVERTUIGENDE THEORIE OP TE STELLEN, NL. DÉZE, dat er geen verschillende culturen en volkeren geweest zijn, maar dat er een evolutie plaatsgevonden heeft.
Niet van het steen naar het bewerken van been, maar van het werktuig zonder handvat naar 't werktuig mèt handvat?! Gedurende 11.000 jaar hadden de Australiërs nooit aan een handvat gedacht? I/d lagen die 3000 jaar oud waren, vond men 'handvaten', hars om te lijmen, overblijfsels van riemen van haren of darmen! Gedurende meer dan 12.000 jaar was er totaal geen verandering en vervolgens is er ineens 'n technologische opbloei, die zich verder voortzet in de laatste 1000 jaar waarin ook veel fijner bewerkte gereedschappen verschijnen, messen en schelpen, gewone en holle beitels alsof een of ander 'verbod' was 'opgeheven' en de eilandmenschen zich bevrijd hadden van 'n last of van 'n altijd durend noodlot?!
WAT WETEN WÍJ VAN DÉZE MÈNSCH? Er bestaat een vrij groot aantal gegevens, verhalen die van mond tot mond overgebracht zijn en door de eerste kolonisten verzameld werden! Niettemin kan men er wel staat op maken dat die met weinig zorgvuldigheid opgetekende Verhalen, Gewoonten & Beginfasen van Technologie, zoals die door de eerste kolonisten waargenomen werden nog geen elementen zullen kunnen bevatten om dáár hùn geschiedenis v/d prehistorie mee op te bouwen. Wanneer verschenen de eerste mensen in Australia? In de steengroeve van Keilor i/d buurt van Melbourne groef men in 1940 'n menselijke schedel op. Deze bevond zich in een laagje kool waarvan men de ouderdom vaststelde op minstens 16.000 jaar! We weten echter niet of deze kolen niet afkomstig waren van één of ander kamp-vuur of een andere oorsprong had, hoewel er in de buurt ook stenen werktuigen gevonden werden. Men ontdekte in dezelfde streek in 1965 'n nog zeer goed geconserveerd geraamte & ook dat schatte men al op 16.000 jaar oud. De zeldzaamheid van menselijke fossielen is buitengewoon groot, tenminste bij de huidige stand v/h onderzoek. Wat MorAsih 't meest verbaasde was de grote verscheidenheid in landen, mensen, dieren, planten, landschappen, geschiedenissen & al onze talen & culturen, antiek ÈN modern.
18 mrt 2020 - bewerkt op 18 mrt 2020 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Asih
Asih, man, 79 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende