3816439 de mannen van VARA’s centurie haatten hèm

OM ZIJN WREDE MANIER VAN HANDELEN, MAAR NOG MEER OM DE MANIER WAAROP HIJ MET ZIJN GUNSTELINGEN OMGING. DE MANNEN DIE HEM VREESDEN, WAREN VOL LOF OVER HEM!

DE ANDEREN WERDEN DOOR HEM VERACHT, AFGETUIGD EN IN DISKREDIET GEBRACHT! Maar ‘t ergste was dat Vara zijn lusten botvierde op degenen... mannelijk of vrouwelijk... die te jong of te zwak waren om hem te kunnen weerstaan?! Ooit had hij een slaaf doodgeslagen, omdat deze geweigerd had VARA’s seksuele eisen in te willigen. Marcus, die van Vara walgde, koos ervoor hem te negeren. Wat hij ook te melden had, het was militair gezien zeker niet dringend. Als ‘t echt belangrijk was, zou de prefect v/d legerplaats, Flavius Salop, ook aanwezig zijn. Al het andere kon wachten. “LAAT HEM EERST WAT AFKOELEN, VOORDAT JE HEM WATER GEEFT,” zei Marc, & gaf de leidsels aan Carta. Vara kwam ‘n stap dichterbij. “NU NIET,” beval Marcus. “IK WIL EERST WAT WÍJN OM EEN BEETJE AF TE KOELEN, VOORDAT JIJ ME MET JE NIEUWS OVERVALT.” Marcus liet Vara rustig wachten, terwijl hij een bokaal Galilese wijn leegdronk. De centurio probeerde niet te laten merken dat hij ervan genoot Vara inwendig te zien koken, terwijl hij zich uitwendig dwong zijn geduld niet te verliezen. Goede manieren kostten de kale, vijfendertig officier altijd bijzonder veel moeite. Omdat beide mannen centurio waren, hadden ze dezelfde rang, Maar als Primus Pilus was Marcus bóven alle centurio’s gesteld.
Het was een kwestie van positie, maar tevens een behoorlijk heet hangijzer.
‘t Was duidelijk dat Marcus zijn positie zou gaan kwijtraken, zodra Vara de juiste connecties wist te vinden.
Vara had ‘n indrukwekkende staat van dienst als beroepssoldaat.
In tegenstelling tot Marcus, die langs de militaire ladder was opgeklommen, was Vara door de politiek aangesteld.
Het geslacht Varii behoorde tot de laagste stand van edelen, geboren in Rome & verre familie v/h hóófd v/d Pretoriaanse Garde, Lucius SEJANUS.
Die familiebanden waren waarschijnlijk niet al te hecht, vermoedde Marc.
Anders zou Vara wel ‘n betere positie gekregen hebben dan een tweederangs baantje bij ‘n tweederangs onderdeel in Judea.
‘t Gerucht dééd de ronde dat de zó wrede manier waarop Vara seksueel aan z’n trekken placht te komen zèlfs Róme te vèr ging.
Na 'n laaghartige verkrachting v/d dochter van ‘n koopman was Vara naar ‘t platteland verbannen............

24 mrt 2020 - bewerkt op 24 mrt 2020 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Asih
Asih, man, 79 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende