38257 Op16September1982 TrokkenLibaneseFalangisten

DE BIJ BEIROET GELEGEN PALESTIJNSE VLUCHTELINGENDORPEN SABRA & SJATILA BINNEN OM ZE VAN PLO~STRIJDERS TE KUNNEN ZUIVEREN: in nog geen twee dagen tijd doodden zij er zó ongeveer 800 Palestijnen, onder wie ook vrouwen, kinderen èn bejaarden!?! Hoewel deze slachting door LIBANESE ‘CHRISTENEN’, bezat ‘t Israëlische leger er op dat moment dé militaire macht èn was ‘t wel voorzienbaar geweest DÀT die falangisten zich níet zouden beperken tot de PLO~STRÍJDERS~~~~~~~

Onder de Israëlische bevolking barstte ditmaal een storm van verontwaardiging lòs & in Tel Aviv demon-streerden er zo’n 400.000 mensen. De Israëlische regering stelde opperrechter Kahan aan ‘t hoofd van een commissie die ook deze slachtpartij onderzoeken moest.
Die commissie kwam tot de conclusie dat Israël medeverantwoordelijk geacht moest worden voor dit bloedbad van Sabra & Sjatila.
De regering Begin wankelde & minister van defensie, Ariël Sjaron, moest aftreden.
Door de aanhoudende guerrilla-activiteiten van de Libanese milities steeg het dodental onder Israëlische militairen ook tot boven de 600 & waren de Israëliërs in ‘85 gedwongen om zich úit Levanon terug te trekken!

De operatie Vrede voor Galilea maakte een eind aan de willekeurige beschietingen en terreuracties vanaf Libanees grondgebied èn aan de bedreiging van de langs de Syrisch-Libanese grens geïnstalleerde SAM 6-raketten, terwijl de PLO in Libanon uitgeschakeld werd en genoodzaakt was om haar hoofdkwartier voortaan te verplaatsen naar Tunesië.
Door het bloedbad van Sabra en Sjatila, het ongebruikelijk hoge aantal Israëlische doden & de gedwongen terugtrekking van het Israëlische leger, zou deze hele operatie per saldo ‘n Pyrrusoverwinning zijn?!
En wat een vredesregeling met Libanon betrof, die was nòg stééds éven vèr weg als voorheen!? Dat is het idiote van ‘al’ dit soort voorvallen ‘aller plaatsen & tijden’?
Vermeende belangen vol van vooroordelen, onbegrip, haat, jaloezie, afgunst, haat, eeuwenoude tradities, religies, fanatieke dogma’s...


07 apr 2020 - bewerkt op 10 apr 2020 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Asih
Asih, man, 79 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende