38387 Èrg Zijn Vlad Putin DJ Trump Duterte & KJUn.

{156} MAAR GOED, WE HADDEN HET OVER MIGDAL VAN ZO'N TWEE MILLENNIA GELEDEN?!!!!![Èn àldie andere plaatsen, mensen, dieren, planten, coronas, tornados, earthquakes & kometenstaarten] Hij gebruikte zijn verlof nu om naar het huis van zijn dochter te gaan in Kana op zo‘n halve dag afstand...
Z’n norse afscheidswoorden gaven Miryam de indruk dat hij niet wist of hij nog wel zou terugkomen?! En als hij terugkwam, wist hij niet òf hij nog langer ‘n vrouw wilde dienen die de Torah zó bruut erg overtrad!!
MIRYAM WAS VAN PLAN GEWEEST OM HEM NOG ‘N PAAR DENARII MEE TE GEVEN, WAARMEE HIJ VOEDSEL VOOR ‘T FEESTMAAL KON KOPEN, MAAR TOEN ZE DE WROK IN ZIJN OGEN LAS, zag ze van dat voornemen àf. Ze vond dat haar bediende niet het rècht had haar gedrag te veroordelen.
Hij moest nu zèlf maar zíen aan wijn & matzot te komen & aan ‘n lam voor ‘t òffer? Van háár mocht hij nu gáán & bij z’n dochter aan tafel liggen als ‘n rijk man! Zeven dagen lang, zolang als ‘t Pesachfeest duurt, mocht híj nèt dóen àlsòf Híj héér en mééster was en geen baantje meer nodig had?! Wie waren ‘r verder nog i/d Villa achtergebleven? Behalve de oude Tavita waren er 3 Syrische dienstmeisjes & hun dòmme echtgenoten, die zorg droegen voor het véé... Er hìng een naargeestige sféér in huis; Tavita maakte van haar hart géén moordkuil! Ze sloeg met de deuren, gromde tegen de Syrische meisjes, klaagde steen en been over al haar pijnlijke botten van top tot teen, haar voeten en haar leeftijd - èn over het feit dat zij nu gedwongen werd om het werk van een meid van twintig te doen!? Als kind had Miryam altijd genoten v/h Pesachfeest. Ze hielp altijd als ijverigste méé om al het zuurdeeg úit huis te verwijderen. Ze had heel wèl goed begrepen dat dit jaarlijks opruimen van èlke broodkruimel úit íedere hoek & alle gaatjes v/h huis nú dus ook betekende dat de kleinste zonden uit haar hart moesten worden weggedaan ieder jaar opnieuw!
24 apr 2020 - bewerkt op 28 apr 2020 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Asih
Asih, man, 79 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende