38389158 ´n Dag vóór Pesach arriveerde er ´n bode

MET EEN BOODSCHAP VAN EL´AZAR BUITEN DE POORT VAN MIRYAMS LANDGOED IN MIGDAL @MAGDALA! De jongen had nauwgezette instructies meegekregen. Hij moest de brief persoonlijk aan Miryam overhandigen, en niet aan de ene of andere bediende? Tavita wilde hem betalen en zelf de rol perkament aan haar meesteres overhandigen! De meesteres was ziek en nu niet in staat naar buiten te komen, zo legde de oude vrouw uit. Maar de jongen was niet te vermurwen. Vervolgens nodigde Tavita hem uit om binnen te komen & te wachten op de binnenplaats? Híj wéigerde om binnen te komen. Ze probeerde nog hem over te halen & bood hem ´n glas limoenwater aan om zijn dorst te lessen! Híj weigerde te drinken. Hij bleef onbeweeglijk midden op straat staan, zodat iedereen die langsliep hem kon zien.

Terwijl hij met zijn hand z´n ogen beschermde tegen de felle zon, zorgde hij ervoor dat zelfs de schaduw van Miryams múúr hèm níet kòn ráken.
Tavita wist zonder verdere uitleg dat de jongen de oude spreuk gehoorzaamde: ¨BETER VAN DORST TE VERGAAN IN DE VERZENGENDE ZONNESCHIJN DAN SCHADUW TE VINDEN IN HET HUIS VAN EEN HOER!¨
Met een zucht sloot de oude vrouw de poort & liep naar boven, om haar meesteres uit haar lange nachtrust te wekken.

Ze kreeg stank voor dank want haar meesteres smeet een schoen en een olielamp naar haar hoofd.
Miryam, die al twee dagen haar halfduistere slaapkamer niet meer verlaten had, was niet bepaald in de stemming om òp te staan òf íemand te spreken!
Terwijl de oude vrouw de trap afliep, de binnenplaats over naar de poort, hoorde ze Miryam nòg vlóeken. Ze opende de poort & sprak de boodschapper opnieuw aan. ´MIJN MEESTERES IS ZIEK, ZOALS DAT BIJ VROUWEN REGELMATIG GEBEURT! ZIJ WÌL JE NIET ZIEN! GEEF DIE BOODSCHAP VAN HAAR BROER MAAR AAN MIJ, DAN ZORG IK ERVOOR DAT ZE DIE KRIJGT!´
Hij schudde vastberaden zijn hoofd. ¨IK WÀCHT WEL!¨ Twee vissers staarden hem nieuwsgierig aan...
25 apr 2020 - bewerkt op 28 apr 2020 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Asih
Asih, man, 79 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende