38508197´Wij zijn hier om die oproerkraaier, Yoch-

ANAN DE DÓPER,
ÒP TE GAAN PAKKEN,´
zo gaf de bevèlhèbber van het detachement toe. ´Dàt ìs hèt rècht van de viervorst!´
¨Dàt klopt,¨ stemde Marcus in. ¨Gesteld dat die Dóper zich aan déze kànt vn de rivier ophoudt.
Zo níet, dàn láten jùllie hèm met rùst. En àls jùllie erin slagen òm hèm te arresteren, zal ìk jùllie
´ń tijdje assisteren & vergezellen... òm èròp tóe te zíen dàt híj níet ontsnapt & jùllie in gevaar brengt,
òf vúúr van de hémel òp jullie láát néérdalen.¨ DE SOLDATEN VAN HERODES ANTIPAS WAREN NIET ERG TE SPREKEN OVER DEZE ONTWIKKELING. DE ANDERE DRIE KEKEN ELKAAR HEIMELIJK AAN. MARCUS BEKEEK HET DRIETAL VAN TOP TOT TEEN. ZE DROEGEN ALLEDRIE ´N LEREN RÍEM OM HUN HALS, WAARAAN ONZICHTBAAR ´N DÒLK HÌNG! PILATUS HÀD HET MOGELIJK LOT VAN YOCHANAN DE DOPER GOED INGESCHAT: DÌT WÁREN HÚÚRMOORDENAARS!!!!
¨Geef die wapens maar aan mij,¨ beval hij. HIJ PRIKTE OPNIEUW MET ZIJN DOLK IN DE HALS VAN HUN LEIDER. ¨KOM OP, GEEF JE MANNEN OPDRACHT HUN WAPENS IN TE LEVEREN, NU JE NOG EEN TONG HÈBT. CARTA, PAK HUN MESSEN EN GEEF ZE AAN MIJ. EN HUN SPEREN OOK!¨ Nu kòn hij niet meer terug. Hoewel Marc déze moordenaars nooit enige vorm van zwakheid zou laten zien, gesefte hij heel goed dat zijn wóede hèm de baas geworden wàs.
Zijn ergernis over deze smerige, achterbakse moordenaars hàd hèm zo rázend gemaakt, dat hij de confrontatie mèt hèn was aangegaan!
Marcus voelde geen spijt.
Huurmoordenaars die bereid waren om ongewapende gevangenen zomaar te vermoorden, waren voor Marc géén bòndgenoten, ook al was hun báás zogenaamd ´n bondgenoot vàn Róme.
Over de gevolgen kon híj zich op dit moment al evenmin drukmaken, ook al besefte hij heel goed dat zijn leven & dat van Carta, nèt als dat vàn de Dóper, in gevaar was.
¨Ik ga met jullie mee,¨ herhaalde hij.
¨INGERUKT, MARS!¨

05 mei 2020 - bewerkt op 08 mei 2020 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Asih
Asih, man, 79 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende