38572219 Marc had ooit gezien dat AeGYPTische zgn.

MAGIËRS HUN ‘STOKKEN’ IN SLANGEN VERANDERDEN EN TERUG? Was ‘t dàn óók mogelijk dat deze YESJ met zo’n uitzonderlijke goocheltruc ‘t zieke kind vervangen hadden door ‘n gezonde peuter?

Vlak voor de ogen van zijn ouders, van honderden toeschouwers èn van Marc zèlf? Ònmógelijk! Welke mogelijkheid bleef ‘r dàn nog óver? Hoe hij zo’n zaak in gedachten ook bleef wenden of keren, Marc had geen twijfel meer of moest wel geloven dat hij getuige was geweest vàn ‘n bovennatuurlijke gebeurtenis!!

Iets wat verder volkomen búiten zijn waarneming làg?! ‘ÌK kàn “Het” niet verklaren,’ moest hij tenslotte al schoorvoetend toegeven aan Carta. ‘En dan heb ik ‘t niet àlléén over wat er met dat kind gebeurd. Want die Leraar zèlf had óók iets ongewoons óver zich!? De lòf van de mensen kon hèm niets schelen. Ik heb nog nooit meegemaakt dat iemand zovéél màcht tentoonspreidt èn er achteraf helemaal niets voor terug wil hebben!’ Marc reed in gedachten verzonken verder. Hij zag niet dat Carta langzaam knikte & de ezel opdracht gaf om weer àchter het paard te gaan lopen. Maar Marc dacht niet alleen aan “het wònder“.......

Ook de pijn op ‘t gezicht v/d ouders v/h kind stònd op z’n netvlies gegrift.

Voordat Yesj van N. ingegrepen had, hàdden die ouders geen reden om ook maar iets ànders voor hun kind te verwachten dan ‘n leven vol lijden & uiteindelijk ‘n vroeger dood? Maar in plaats van zich àf te keren v/h ongemak dat hun zo erg mismaakte kind hen bezorgde, hadden zij hem overladen met hun zorg?! Wat was ‘t dat deze ouders zó drééf zich voor hun kinderen ìn te zetten?

De ogen v/d VÁDER hadden Marc nòg méér duidelijk gemaakt zodat hij wìst dat díe màn met líefde ook z’n eigen leven opgeofferd zou hebben in ruil voor de genezing van zijn zoon, àls DÀT van hèm gevraagd zou zijn.
Marc vroeg zich af of ‘t kind in Miryams schoot ook wel eens van hèm kòn zijn?
Daar moest hij ‘ns goed over nadenken!
Misschien had hij iets te snel klaar gestaan met z’n oordeel!?
Misschien was hij te streng geweest & had hij te driftig gereageerd?!
’n Nogal ongebruikelijke gedachte voor hem.
Marcs inwendig tweegesprek over Yesj van N. & de genezing van dit Kind hield de hele reis nog verder áán.
Met wíe kòn hij over deze schokkende gebeurtenis nu nog van gedachten wisselen, behalve Carta?


12 mei 2020 - bewerkt op 13 mei 2020 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Asih
Asih, man, 79 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende