38573’t Merendeel van z’n makkers ~~~~~~~~~~~~~~~~

BIJ DE EERSTE COHORTE ZOUDEN ONGETWIJFELD DENKEN DAT DE ONBARMHARTIGE STEEK VAN DE JUDESE ZÒN HEM EEN VERDWAZENDE STREEK HAD BEZORGD? Misschien kon hij zijn verhaal wèl aan Felix kwijt? Die jonge tribuun was niet behept met ‘n ongenadig vooroordeel tegen de Jóden! Híj was ook onder de indruk geraakt van het optreden van Yochanan de Dóper, ook al was deze Roméin niet toegankelijk voor de ernstige boodschap. Felix zou wel oren hebben naar zijn verhaal over déze volgende joodse prediker, in het bijzonder omdat déze man misschien nog wel intrigerender was dan de eerste, zijn neef, naar verluidde? Onder ‘t genot van ‘n beker wijn zouden ze kunnen praten over alles wat Marc ditmaal weer gezien had & wat dit alles eventueel zou kunnen betekenen in de toekomst.
Ook overwoog Marcus het verhaal aan Miryam te vertellen. Maar ze waren dit keer niet bepaald als echt góede vríenden úit elkaar gegaan, en dus wist hij niet zeker of dat nu zó’n góed idee was?! Door al deze gebeurtenissen van de afgelopen week had hij hun ruzie al bijna vergeten!? In bepaalde opzichten was hij zeker al wel van gedachten veranderd. Marcus was er niet langer rotsvast van overtuigd dat zij hem al met al had ‘bedrogen’.

Had Híj háár onheus behandeld?
Was het kind, dat zij onder haar hàrt dróeg, van ‘n àndere màn òf van hèm?
En àls ‘t zíjn kìnd wàs, hóe zóu ‘t er dàn úitzien?
Natuurlijk was ‘t ‘n jòngen...
Breed in de schouders èn stevig gebouwd, natuurlijk,
maar misschien met de lichtbruine huid èn de ozo
betoverende ogen van z’n moeder...
‘t Idee begòn Marc steeds méér te boeien!
Zijn gedachten sprongen van de allesoverheersende liefde voor ‘t misvormde kind kind naar de verhouding tussen de rentmeester Choesas & zijn vróuw Yochannah en hùn zoontje Boaz!
Misschien wàs hij er klaar voor òm nú al vader te worden?
De stem van Carta haalde hem terug naar ‘t héden. ‘Meester, we zijn vlak bij de tweesprong!
Slaan we àf om ergens de nacht door te brengen
of gaan we nu meteen vèrder?’

12 mei 2020 - bewerkt op 14 mei 2020 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Asih
Asih, man, 79 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende