38887321 Marcus MoestToegeven DatHijZich MinOfMeer


VERANTWOORDELIJK VOELDE VOOR HAAR,
HOE HIJ OOK ZIJN BEST DEED OM DAT GEVOEL TE NEGEREN.
HIJ WAS ZICH ERVAN BEWUST DAT HAAR EIGEN TROUWELOOSHEID DE KUIL GEGRAVEN HAD WAARIN ZE NU GEVANGEN ZAT?! MAAR TOCH HAD HIJ HET GEVOEL DAT HIJ GEHOLPEN HAD HAAR ÓVER DAT RANDJE TE DUWEN!?
Yesjoea zei: "IEMAND HAD TWEE ZONEN. DE JONGSTE VAN HEN ZEI TEGEN ZIJN VADER:
'Vader, geef mij het deel van ons vermogen dat MÍJ toekomt!'
EN HIJ VERDEELDE HET BEZIT ONDER HEN.
En enkele dagen later verkocht de jongste zoon alles en ging op reis naar een ver land, waar hij zijn vermogen verkwistte in een leven van overdaad. Toen hij daar alles verkwist en verspeeld had, kwam er een zware hongersnood over dat land en begon hij gebrek te lijden! En hij trok eropuit en smeekte om een baantje bij één van de burgers van dat land & die zond hem naar ´t veld om z´n varkens te hoeden!¨Marcus zag dat de wereldse politici en de puriteinse Farizeeën hun wenkbrauwen optrokken en aan hun gewaden plukten. Hij wist dat de ene groep zich beledigd voelde door de vermelding dat ´n vríj màn slavenarbeid moest verrichten en de andere door de gedachte dat hij dagelijks in aanraking kwam met onreine dieren.
Marc betwijfelde of de godsdienstige leiders bereid waren òm íets te leren uit dit Verhaal:
¨En hij wilde zijn buik wel vullen met de schillen die de varkens aten, maar niemand gaf ze hem.

Toen kwam hij tot zichzelf & zei: Hoeveel dagloners van mijn Vader hebben brood in overvloed en ik kom hier òm van de honger! Ik zal opstaan en naar mijn Vader gaan en tegen hem zeggen: ´Vader, ik heb gezondigd tegen de Hemel & tegen u! Ik ben niet meer waard uw zoon te heten. Stel mij gelijk met één van uw dagloners.´

En hij stond op & keerde nu zó naar zijn vader terug!¨

MIRYAM HAD ZICH NOG VERDER IN DE SCHADUW TERUGGETROKKEN.
HAAR EIGEN FAMILIE HAD HAAR VOLLEDIG VERSTOTEN EN VOND DÀT ´N RECHTVAARDIGE & RUSTGEVENDE BESLISSING. ZIJ KON NIET NAAR HUIS TERUG.
WIE ZOU HAAR WELKOM HETEN?

cool!
16 jul 2020 - bewerkt op 19 jul 2020 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Asih
Asih, man, 79 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende