38914 dc86 De Wond Aan Zijn Voorhoofd Stonk En Was

AAN
HET ETTEREN.
HIJ KON ZICH VAAG
HERINNEREN DAT MIRYAM
HET VERBAND ERAF HAALDE. ´N GROENACHTIG PUS
DROOP OVER ZIJN VOORHOOFD EN MIR WENDDE ZICH ÀF
ZODAT YESJOEA NIET KON ZIEN DAT ZE MOEST HUILEN. DE REGEN
VOELDE KOEL AAN EN ONDANKS HET WEER RILDE HIJ NIET. HET WAS BIJNA
FIJN OM ZÓ WEGGEGOOID TE WORDEN. DE PIJN ZOU STOPPEN EN HIJ HOEFDE NIET
LANGER MEER BEZIG TE ZIJN MET DE VRAAG HOE HIJ GEFAALD HAD IN DE OGEN VAN
¨ZIJN G D¨. ¨WACHT! IK ZEG TOCH WÀCHT EVEN, VERDORIE! WE KUNNEN JULLIE BETALEN!¨ Yesj was nauwelijks genoeg bij bewustzijn om de woorden nog te kunnen horen. Het was de stem van een vrouw, MIRYAM. Hij voelde dat vingers aan zijn middel frunnikten en hoorde het rinkelen van geld.
Ruwe handen legden hem op de grond. ´Da´s niet veel.´ ¨Maar het is alles wat je krijgt. Waarom zouden de ongelovigen ons beroven als de joden het werk kunnen doen?¨ MIR WAS WEER EENS AAN HET AFPINGELEN, MAAR DIT KEER OM HÈM EN NIET OM EEN VISSENKOP. MIDDENIN AL HET MAF GEHARREWAR ZAG YESJ EEN GOUDEN SCHITTERING. HET WAS VAAG EN VER WEG MAAR KWAM STEEDS DICHTERBIJ. HOE WANHOPIG HIJ OOK WAS, HET BEELD MAAKTE HEM BLIJ!
YESJ WAS BANG TE ONTWAKEN IN GEHENNA, DE HEL DIE GERESERVEERD IS VOOR DEGENEN DIE STERVEN NADAT ZE ¨G D¨ AFGEWEZEN HEBBEN. EEN PLAATS WAAR
DE EEUWIGHEID AFGEMETEN WORDT DOOR HET TRAGE TEMPO VAN ONDRAAGLIJKE PIJN. HET GOUDEN LICHT FLAKKERDE EN ER KLONK EEN STEM DICHT BIJ ZIJN OOR.
´Houd je stil en zeg niets.´ ´t Was Yud & de gloed was enkel de flakkerende olielamp die hij in zijn hand hield. Yesj kreunde. ´Hoor je me? Geen enkel geluid.´ Wat gebeurde er? Yesj probeerde zijn hoofd te bewegen. Hij lag op de grond in een stoffige kamer. Overal op de houten vloer lagen matrassen van stro & Yesjoe besefte dat hij in ´n pleisterplaats was waar arme werklieden overnachten konden als ze onder weg waren. ´n Man naast hem sliep onder ´n vuile deken. Alle anderen waren wakker. Ze zaten ineen gedoken en keken gespannen naar de deur. Toen hij besefte dat Mir er niet was, kreunde Yesjoea weer.
Hij moest haar vinden. Hij greep de arm van Yud, maar die zag ´t aan voor ´n poging weer te spreken......
Hij legde zijn hand op de mond van Yesj & fluisterde: ´Romeinen. Ze zijn buiten. Doe alsof je slaapt als je in leven wilt blijven.´ Maar er was al geen tijd meer om te doen alsof. De deur vloog open & twee legionairs kwamen binnen. Ze stampten de modder van hun laarzen. Ze werden in hun kielzog gevolgd door een kleine, zenuwachtige man met ´n traditionele hoge hoed. Één van de soldaten wees in de richting van Yehosjoea. ¨IS DÀT HEM?¨ ´t Mannetje knikte nerveus
& maakte toen dat hij wegkwam...
23 jul 2020 - bewerkt op 28 jul 2020 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Asih
Asih, man, 79 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende