39306gk136WeReisdenGewoontegetrouw OverBethSjemesj

Q&@
NAAR KIRIAT-YEARIM OM EERST EEN BEZOEK TE BRENGEN AAN DE ZOGEHETEN VERBONDSARK! Elazar ontving ons opgetogen! ¨SJMOE´EL HEEFT AL ´N JUDEEËR TOT KONING GEZALFD!¨ RIEP HIJ UIT.

Ik wist níet wat ik hóórde! ´Is Sja´oel nu dan geen koning meer?´ vroeg ik. ¨Jawel, dàt wèl,¨ zei Elazar. ¨MAAR DÉ TÓEKOMST ÌS AAN YEHOEDAH!¨

Ik begreep zijn vrolijkheid niet, want was híj geen Leviet? Wàt kòn het hèm schélen úit wèlke stàm de níeuwe koning kwàm? Ik vroeg het hem.

¨IK BEN ERVAN OVERTUIGD DAT ´N JUDESE KONING DE ÀRK IN ÉRE ZAL GAAN HERSTELLEN!¨ ZEI HIJ. ¨ZÍJ STAAN MÌNDER ONDER INVLOED VAN SJMOE´EL DE BENYAMINIET!¨ Dáár zàt wat ìn! Sjmoe´el hield níet van de veréring van dìngen en waar zijn invloed minder groot was, hadden de dìngen waarschijnlijk méér kàns?!

Dé vráág blééf waaròm Sjmoe´el dàn in gòdsnáám wèl ´n Judeeër tot kóning hàd gezàlfd!?

¨VERSCHILLENDE JUDEEËRS HEBBEN ´T ME VERTELD!¨ zei El-Azàr. Het leek mij geen sluitend bewijs voor de waarheid ervan, want ìk had geleerd dat VERHÁLEN NU EENMAAL WEL HEEL ERG VAAK BERUSTEN OP WÈNSDROMEN! Vèrder wist Elazar nog weinig àf van ´het gebeurde´?

Hij kende de naam van de nieuwe koning níet, nòch diens verblijfplaats. Dus we besloten nu in YUDEA op onderzoek uit te gaan, want als het VERHAAL op waarheid berustte, dan leek ´t mij voor Filistea van belang om ook déze níeuwe koning te steunen omdat hij de machtspositie van de oudere Sja´oel verzwakte!

De kans dat Jehoedah zich bij Sja´oel zou aansluiten leek mij nu al definitief verkeken!


En dàt wàs góed nieuws, want ´een preventieve oorlog´ was dáárdóór overbodig geworden......

Achteraf gezien wéét ik dat ik me òp de oorlogszuchtigheid van m´n volk verkeken heb, maar m´n analyse wàs op zichzelf juist?!!

In Judea hoorden we van verschillende vertellers waarom Sjmoe´el het koningschap definitief van Sjaoel had ´afgescheurd´!

´t Is ´n griezelig verhaal & ik weet tot op heden niet òf ´t ècht zó ìs gebeurd, dan wel ´n Judese wènsdroom is.

Dit is wat ons van verschillende kanten ter ore kwam ~~~~~~~~

blozen
02 nov 2020 - bewerkt op 08 nov 2020 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Asih
Asih, man, 79 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende