39308gk137 Ik weet niet of Yonathan ook bij deze ~

Q&@
MASSASLACHTING AANWEZIG GEWEEST IS,
HET LIJKT MIJ NIKS VOOR HÈM, MAAR ZEKER WEET IK HET NIET! ALS HIJ ER BIJ ÌS GEWÉÉST, ZAL HIJ DAARNA DAGENLANG HEBBEN LIGGEN BRAKEN WANT GODS OPDRACHT WAS ZÉÉR ONGEMEEN DRASTISCH?

Sja´oels leger versloeg de Amalekieten bij Cha-wilah. Dat er destijds vooral tijdens een veldslag aan beide kanten doden vallen weet iedereen wel? Maar daar ná trok Sja´oel deze stad binnen & liet àlle inwoners er doodmaken & afslachten! Het kan haast niet anders of hij heeft daarbij zèlf het goede voorbeeld gegeven. Oude mannen, vrouwen, en stel u voor: kinderen & zuigelingen...........

Hoort u het wanhopige gegil & gekrijs? De jammerende moeders, de schreiende kinderen, het argeloos huilen van zuigelingen die van de moederborst werden gerukt? Ze werden allemaal geslacht voor god....

KÀN DÀT WÁÁR ZÍJN? BESTAAN ER WERKELIJK GODEN DIE DERGELIJKE WREEDHEDEN ÓÓK WILLEN OF BESTAAN ER LIEGENDE PROFETEN? Ik ben geneigd eerder het laatste te geloven dan ´t eerste!

SJMOE´EL LÓÓG, TERWIJL EEN PROFEET NU DUS JÚIST DÉ MÀN ZÓU MÓETEN ZIJN DIE GODS NAAM NÍET MET WREEDHEDEN BEZOEDELT!? De mannen van Sja´oel méénden vróóm te handelen met hùn massaslachting, zij zagen het als een eredienst voor hun ¨god¨, en toch was er ook al wel enige twijfel aan de draagwijdte van Sjmoe´els bevel? Waaròm móest óók het wáárdevòlle véé daar afgeslacht worden? Wáár sloeg dat nu weer op in ´s hemels naam: wàt hàd dàt vóór zìn?

Wat is ´n ware oorlog zonder buit?
Ze deden ´t dus niet, ze lieten ´t gezonde vee in leven, alleen de zwakke èn zieke dieren werden geslacht!
Bóvendíen liet Sja´oel één Amalekiet in leven: Agag, de koning der Amalekieten.
Hij wilde hèm triomfantelijk aan het vòlk tónen, want zonder de aanblik v/d extreem vernederde vijand is een kostelijk overwinningsfeest veel mínder feestelijk, wáár of níet?
Hoeveel landen hebben nú nog steeds zo´n soort van ¨dienstplicht¨?
Onder het zingen van liederen als ¨bloed dat vrij door d´aad´ren vloeit van alle vreemde smetten¨, eindeloze kolonies, gouden eeuwen, balkenendes, op bevel kielhalen, herhaaldelijk piratueel enteren èn èxprès massaal laten verzuipen...?!

bah!
02 nov 2020 - bewerkt op 08 nov 2020 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Asih
Asih, man, 79 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende