39322gk150´Wie In Onze Geslachtslijsten & Verhalen

Q&@

VAAK ONTBREKEN
ZIJN DE VROUWEN
EN TÒCH SPÉLEN ZIJ
IN DE GESCHIEDENIS VAN MIJN FAMILIE EEN BELANGRIJKE ROL!
Ik noem er maar even ´n paar?! LEAH, de vrouw van Ya´akov, TAMAR, de schoondochter van Yehoedah, THERMUTIS, de AeGYPTische prinses met wie MERED ´de opstandeling´ trouwde in de woestijn & die weliswaar niet onze voormoeder is, maar die in onze verhalen met ere genoemd wordt, RACHAV de Ka-na´anitische uit YERICHO, met wie hij trouwde nadat Thermutis was gestorven. Bij haar veranderde hij zijn naam in ¨SALMAH¨ omdat hij genoeg had van zichzelf?! RACHAV was mijn overgrootmoeder!

Over àl déze vrouwen kan ik honderduit vertellen, maar daarvoor is de nacht té kòrt!
Ik móet dus wel kiezen en ik vertel u nog ´t liefst over mijn grootmoeder, de Moavitische die met mijn grootvader BOAZ trouwde, de zoon van Salmah, die Mered heette in AeGYPTe.

Zíj heette RUTH!
Ik denk dat veel meisjes naar haar vernoemd zullen worden, want zij was een mensch die door iedereen die haar ontmoette onmiddellijk en voor altijd ìn het hàrt gesloten werd.
Zowel mijn grootvader Boaz als zíj waren vriendelijke mensen, die niets anders wilden dan goed voor elkaar en alle andere mensen zijn!
Ze leven niet meer, maar ik heb ze gelukkig lange tijd mogen meemaken.
Menslievendheid is naar mijn idee ´n eigenschap die G d van ons verlangt en daarom houd ik m´n hart vast voor de mens die de vloek krijgt opgelegd om koning te zijn, want van hem wordt verwacht dat hij behalve vriendelijk óók wrééd kàn zijn en we zien dat heel duidelijk in wat koning Sja´óel allemaal teweegbrengt: een diep en hartverscheurend verdriet!´
?
05 nov 2020 - bewerkt op 11 nov 2020 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Asih
Asih, man, 79 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende