39326gk153 GelukkigHadNoömi FamilieInBethLechemVan

Q&@
HAAR MANS KANT, WAARONDER DE ZEER VERMOGENDE BOAZ, DE ZOON VAN SALMAH aka MERED die Beth Lechen gesticht had. Salmah/Mered noemde zijn zoon "de vriendelijkste jongen die ooit heeft bestaan" & met die omschrijving zat hij niet vèr van de waarheid.

Noömi & Ruth waren in BethLechem aangekomen nèt toen de gersteoogst begonnen was. Daarom zei Ruth: "Weet u wàt moeder, ik ga achter de maaiers aan om de aren op te rapen die zij achterlaten, dan hebben we te eten!" En Noömi zei: "Dat is een goed idee, DÓE dàt maar!" Ruth liep Bethlehem uit & zo kwam ze toevallig terecht op één van de velden van Boaz, niet ver hier vandaan. Ze vroeg toestemming aan de opzichter die Boaz had aangesteld over de maaiers en kreeg die. Ze liep achter de maaiers aan & raapte de aren op die zij lieten liggen. De maaiers waren wel gewend aan de armen die op die manier hun brood verdienden en zij keken er dus niet van òp. Maar Boaz wèl. Hij kwam op 'n dag uit Bethlehem om te zien hoe 't oogsten verliep & zàg Ruth voorovergebogen achter zijn maaiers aanlopen om aren te lezen. Ze viel hèm metéén òp, want sommige menschen stralen goedheid uit bij àlles wat ze doen?!

Hij liep naar z'n opzichter, wees naar Ruth en vroeg: "Wie is zij?" De opzichter antwoordde: "Dat is 'n jonge vrouw uit Moav, die met Noömi méégekomen is. Ze heeft om toestemming gevraagd om aren te mogen lezen en die heb ik haar gegeven. Ze is al de hele dag bezig, ze weet niet van òphouden. Zij is iemand die geen zin heeft in thuiszitten en níets doen."

Boaz wist wie Noömi was en hij kende haar rampzalige geschiedenis. Hij wist óók wèlke ròl Rùth in háár léven speelde & KÈNDE haar dus al nog vóór hij haar óóit gezíen hàd! Boaz liep naar haar toe en zei: "Lúister meisje."

Ruth richtte zich òp òm te hóren wàt Boaz te zeggen had en ik DÈNK dàt het tóen is gebeurd?!

Sòms WÉÉT 'n man als bij toverslag wíe z'n toekomstige vrouw ìs, maar op 't moment dat Boaz dàt wìst sloeg de schrik hèm om 't hàrt!? Híj was namelijk niet de eerste díe rècht op haar hàd.

Hij liet daarom niets blijken van de gevoelens die zijn hart sneller lieten kloppen & zei zo kàlm als hij kòn:
"GA GEEN AREN LEZEN OP ANDERE VELDEN DAN DE MIJNE, GA HÍER NÍET WÈG, WANT MISSCHIEN BEHANDELEN ZE JE ERGENS ANDERS NÍET ZOALS HET HÓÓRT.
IK VERBIED MIJN KNECHTEN OM JE LASTIG TE VALLEN.
SLUIT JE AAN BIJ MÍJN ARBEIDSTERS, WANT ÌK NEEM JE IN DIENST!
ALS JE DORST HEBT, GA DAN NAAR DE VATEN EN DRINK
VAN WAT DE KNECHTEN ER
VOOR JE UITSCHEPPEN!"

?
??
??
06 nov 2020 - bewerkt op 12 nov 2020 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Asih
Asih, man, 79 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende