39332gk157Ik was er niet bij, maar ik kan me voor-

Q&@
STELLEN DAT RUTH DAT EEN MOEILIJKE OPGAVE VOND!
WANT WIE DRINGT ZICH GRAAG OP AAN 'N ANDER MENSCH? MAAR ZE ZAG WEL IN DAT ZOWEL NOÖMI ALS ZIJZELF 'N LEVEN VAN ARMOEDE TEGEMOET GING, WANNEER ZE NU NIETS ONDERNAM!

Daarom deed ze, met het schaamrood op haar kaken, precies wat Noömi haar opgedragen had...

Dus toen Boaz na het eten ging slapen op een bed van gerstestro, sloop Ruth naar 'm toe, sloeg de deken aan z'n voeteneind terug & ging liggen. 't Was dan weliswaar 'n onbeschaamde actie, maar ze voelde zich volkomen veilig bij Boaz! Ze wist wel dat haar bij hem niets schandelijks zou overkomen en toch deed ze geen óóg dìcht? Ze hield van Boaz, maar wat moest ze beginnen wanneer hij haar zou afwijzen? Ze wachtte ongerust het moment af waarop hij zou ontwaken.

't Duurde wel zo'n beetje tot middernacht! Boaz schrok wakker, schoot overeind en zag bij het licht van de maan dat er 'n vrouw aan zijn voeteneind lag. Hij wist meteen wie het was & tegelijkertijd kon hij z'n ogen niet geloven.

"WIE IS DAAR?" vroeg hij met kloppend hart.


"Ik ben het, Ruth. Wilt u mij bij u in huis nemen? U kunt zo voor ons nu als losser optreden!"
Ruth zei met opzet "ons", waardoor ze vermeed dat haar vraag klonk alsof ze om liefde bedelde.
Boaz was ontroerd. Ruth was dé vróuw van zijn léven, dàt wìst híj àllàng, maar hij had niet dùrven hópen op 'n huwelijk met haar, dáárvóór wàs ze té MÓÓI & té jòng.

"Ik wìst dat je 'n goede vrouw bent," stamelde hij. "Je hebt niet òmgekeken naar JÒNGERE mannen dan ÌK, àrm òf ríjk, omdat je in de eerste plaats aan jouw schoonmoeder gedacht hebt & haar op haar oude dag 'n ècht goede verzorging wilde geven. Iedereen in Bethlehem weet dat je 'n bijzondere vrouw bent, en ik zou al wel stekeblind zijn als ik dàt níet zàg? Ik heb je lief! Ik neem je graag tot vrouw."
Ruth boog haar hoofd & zei verlegen:
"Ik vraag 't u niet alleen om m'n lieve schoonmoeder, maar ook om mijzelf,
want ik heb allang gezien dat u 'n goede man bent!
Wie houdt er níet van u?"

verliefdkissverliefd
08 nov 2020 - bewerkt op 13 nov 2020 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Asih
Asih, man, 79 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende