39445Og40/41 ToenHetVoedselSchaarsBegonTeWorden, ~

Q
LIETEN DE GALLIËRS,
ONDER LEIDING VAN DE LEGENDARISCHE GENERAAL VERCINGETORIX,
HUN VROUWEN EN KINDEREN DE STAD VERLATEN, IN DE HOOP DAT DE ROMEINEN
HEN TE ETEN ZOUDEN GEVEN.

Het was een daad van twijfelachtige menslievendheid. want het betekende zeer waarschijnlijk leven in slavernij, maar dat was in elk geval nog te verkiezen boven de hongerdood in de stad.

Maar Caesar stond de onschuldige vrouwen en kinderen niet toe om over te steken naar de Romeinse linies. Terwijl hun echtgenoten en vaders van binnen de stadsmuren toekeken, niet in staat om ze terug te roepen vanwege het voedselgebrek, bleven de opgesloten in het niemandsland tussen de legers, waar ze leefden op gras en dauw en langzaam verkommerden van honger en dorst.

Om de vernedering te vervolmaken, weigerde Caesar de Galliërs toestemming om hun lichamen op te halen en te begraven!
Maar zijn grootste gruweldaad - waarvoor zijn vijanden in de Romeinse senaat hem nú als oorlogsmisdadiger berechten willen - beging de grote generaal tegen de Germaanse stammen v/d Usipeten & Tencteren in 55BC!

Deze vijandige indringers waren langzaam maar zeker begonnen de rivier de RIJN over te steken naar Gallië, en de vrees bestond dat ze al snel naar het zuiden zouden afbuigen, in de richting van Italia?
Van april tot juni 55BC trok het leger van Caesar uit de winterkwartieren in het huidige Normandië naar het gebied waar plunderende groepen v/d Germaanse stammen zich met Galliërs verbonden TÉGEN RÓME!
Die 'stammen' waren geen kleine, nomadische groepjes maar vormden een invasiemacht ter grote van de helft van Romes populatie: al bijna zo'n 500.000 soldaten, vrouwen, kinderen & andere volgers v/h Léger!
Toen de Germanen daarom hoorden dat Caesar in aantocht was, zonden zij hem onderhandelaars om 'n vredesverdrag te sluiten....
Caesar weigerde & beval de Germanen nu
òm te keren & de Rijn weer óver te steken!

???????????☹️???????????????????????
??????????????????????✍???????????????????????????????????????‍❤️‍??‍❤️‍???‍❤️‍?‍??‍❤️‍?‍??‍?‍??‍?‍?‍??‍?‍?‍??‍?‍?‍??‍?‍??‍?‍??‍?‍?‍??‍?‍?‍??‍?‍?‍??‍?‍??‍?‍??‍?‍?‍??‍?‍?‍??‍?‍?‍???????
???⛑???????????????????????????????
??????????????????????????????????????????
???????????????????????????????????
01 dec 2020 - bewerkt op 09 dec 2020 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Asih
Asih, man, 79 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende