39483 MillennialeManiakaleMaskerades@‘65Bevrijders

Q

CASSIUS STORTTE ZICH
OP ZIJN ZWAARD, OVERTUIGD DAT ALLES VERLOREN WAS?

Maar de Bevrijder had het mis! Kort nadat hij zichzelf van het leven beroofd had,
keerden zijn legioenen het tij en wonnen ze die dag de slag ?! OCTAVIANUS kwam die middag óók al bijna òm. Zijn linies werden onder de voet gelopen tijdens de tegenaanval van de troepen van Cassius & Brutus!

De jonge Léider kon àlleen ontsnappen door zich in ‘n moeras schuil te houden terwijl de vijand zijn kamp plunderde alvorens naar de eigen linies terug te keren. Beschaamd over zijn lafheid en het feit dat hij meer dan 15.000 van zijn mannen had laten sneuvelen, hield OCTAVIANUS zich drie dagen schuil VOORDÀT hij terugsloop naar zijn tènt?

Nú, drie weken later, weergalmen de doordringende TÓNEN v/d koperen tubae (trompetten) tussen de ene kant v/d Vlakte & de àndere, een geluid dat het hart van elke Roméinse legionair sneller laat kloppen, want het is de oproep tot de strijd!
Deze ochtend zal die lafaard wraak nemen?

OCTAVIANUS is daarvan overtuigd, want de strijd tussen de twee arenden werd zojuist beslecht!
Die twee vorstelijke vogels ? ? maakten geen deel uit van ‘n voorop-gezet ritueel & vochten louter toevallig boven het slagveld!
Maar de Arend die vanaf de kant van Marcus Brutus naderde, stortte op de grond, gedood door de vorstelijke roofvogel die vanaf de linies van Octa-vianus naar het gevecht vloog?
Het is een voorteken - een gunstig teken!

Net als z’n dode oom & adoptiefvader JULIUS,
gelooft de DIVI FILIUS
óók heilig in
voortekens.

?
?
?
?
09 dec 2020 - bewerkt op 16 dec 2020 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Asih
Asih, man, 79 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende