39498/84Mir & Yos gaan door de Tempelpoort & láten

Q&@
DE VOORHOF DER HEIDENEN ACHTER ZICH.

De zoektocht wordt alleen maar frustrerender, want Yesj zou zich in èlk van de vele zalen
in de tempel kunnen bevinden ~ of in geen enkele? Ze lopen tussen de zuilen van de oostelijke poort door & komen op de Voorhof der Vrouwen! Met zijn vier zijden van zeventig meter en vier gouden lamphouders van 25 meter hoog kon het binnenplein plaats bieden aan 6000 gelovigen.

Op het hoogtepunt van PESACH, een paar dagen eerder, stonden er zeker zoveel bij elkaar
in de voorhof, maar nu is hij zo leeg dat Miryam & Yoseef makkelijk kunnen zien dat Yesjoe hier níet is!

De zoektocht wordt 'n eliminatieproces. Yesjoea is zeker niet in de Zaal v/d Melaatsen. In de Zaal v/d Haard verblijven de priesters die dienst hebben. Er zijn alleen slaapplaatsen & kantoren te vinden, dus is het onwaarschijnlijk dat hij daar zou zijn?!

Ook de Zaal v/d Gehouwen Stenen, waar de selecte groep priesters v/h Sanhedrin zetelt, komt waarschijnlijk niet in aanmerking!? Maar Mir & Yos zijn de wanhoop nabij en kijken overal!

Ze doorzoeken de tempel met dezelfde nerveuze haast waarmee ze eerder op de dag door de bazaars en stegen van Yeroesjalayiem renden. Terwijl de ongeruste ouders alle tempelhoven doorzieken, horen en ruiken ze de koeien & schapen die door de priesters voorbereid worden op hun ceremoniële dood op het altaar, waarna de karkassen worden schoongemaakt en de liters bloed van de aan God opgedragen offerdieren weggebracht worden.

Dierenoffers zijn routine in 't Tempelleven. 'n Dier wordt geslacht om vergeving te verkrijgen voor de zonden van een persoon.

De zware geur v/h bloed hangt overal i/d lucht.
Eindelijk hóórt Mir de stèm van Yesj - búiten, op 't bordes waar de wijzen & schriftgeleerden tijdens PESACH & andere hoogtijdagen de heilige geschriften aan dd gelovigen onderwijzen.
De woorden die zij nú hóórt, klinken niet als die v/d ZÓÓN die zij nu al zo goed kent?
Yesj heeft nooit blijk gegeven van 'n grote kennis v/d Joodse religie & traditie!

Mir en Yoseef luisteren & hun mond valt ópen van 't gemak
waarmee hun zoon óver G d spréékt?!!!

?
13 dec 2020 - bewerkt op 20 dec 2020 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Asih
Asih, man, 79 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende