39520/238 De Spies Boorde Zich Trillend In De Wand

Q
ACHTER DAWIEDS HOOFD, ZIEDEND VAN MACHTELOZE WOEDE!

Dawied zàg de bevende speer, hoorde diens sissende haat, stond òp & vlùchtte wèg úit het paleis, wèg vàn de kóning!

Hij wìst 't níet, maar misschien vermoedde hij het al: 't zou nooit meer goedkomen tussen hèm & Sja'oel; dìt wàs hùn definitieve schéiding...

Hij vluchtte naar zijn huis in Gibea, naar zijn vrouw, zònder te wéten òf híj bij háár VÉILIG wàs?!

Waagde hij zijn leven omdat hij Michal liefhad of omdat hij de status van familielid niet wilde verliezen?

Wie zal 't zeggen? Hij viel zijn huis binnen als 'n paard dat na 'n lange zwerftocht eindelijk eindelijk de Stal teruggevonden heeft: zwetend, buiten adem en met schuim op de lippen!

Michal rook onmiddellijk gevaar. Ze liet de poort met sluitbalk op slot doen & ook de luiken goed sluiten.

Terwijl Dawiedewied zich jammerend voor één van de huisgoden op de grond wierp, zag zij door 'n geheim kijkgat dat het huis al door gewapende mannen omsingeld werd en ze begreep maar al te goed wíe díe mannen gestúúrd hàd!

Zij hield van Dawiedewiedewied (op haar manier dan), ze was zijn vrouw, maar ze was in de eerste plaats de dochter van haar vader aan wie ze, nog meer dan aan haar man, gehoorzaamheid verschuldigd was? Zij wìst bovendien dat Dawied ten koste van Yonathan de koning van Israël wìlde wòrden en dùs had ze meerdere redenen òm haar èchtgenoot áán Sja'oel uit te leveren?

Ze dééd het níet! Ze kéérde zich TÉGEN haar Váder en dàt wàs uitzonderlijk dàpper. Of laat ik 't zó zeggen: Michal wàs een ráár wijf dat níet goed begréép wàt de líefde tùssen MÀN & vrouw precies inhoudt, maar ze hàd líef, want ze gàf haar vader een goede réden òm haar ter dood te brengen & ze wachtte totdat de nacht was gevallen omdat ze hoopte dat de nachtelijke kou die mannen wel zou verdrijven, maar toen ze zag dat het Huis omsingeld blééf, ging ze naar Dawied tóe en zei:
"ALS JIJ JE LEVEN NÚ VANNACHT NÍET WEET TE RÈDDEN,
WORD JE MÒRGEN TER DOOD GEBRACHT!"
17 dec 2020 - bewerkt op 24 dec 2020 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Asih
Asih, man, 79 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende