39535 114 Yesj Is Simpelweg 'n EenvoudigeTimmerman

Q&@
DIE
Z'N HELE
YEHOSJOEA~LEVEN AL
SINDS "VOOR 'T JAAR "0"
VIA PANDIRA of PANTHERA"{?}
IN DE BOUW HAD GEWERKT!? Hij kent op z'n duimstokje
nauwkeurig de psalmen & geschriften, betaalt ook z'n belastingen
& zorgt voor z'n moeder?! Voor de toevallige toeschouwer is hij doodgewoon
één van de vele hardwerkende belastingbetalende 'vaderlanders' van die tijd & plaats i/h Joodse land....Nèrgens is er een duidelijk teken van zijn 'goddelijkheid' of zoiets te bespeuren!? In de Joodse cultuur is het een doodzonde om zelf te verkondigen dat jij "God" bent. Anders dan de goddelijke JC in een Julius Caesar.
Maar nú, zàcht sprekend met Yochanan de Doper, zijn neef, verklaart Yesjoea nu aan hem wie hij dan wèl 'is'?! Ook hij buigt zijn hoofd om het stromend Yardeenwater vanaf de berg CHERMON via Chuleh & de Zee van KINNERETH te ontvangen & zegt: 'LAAT HET NÚ MAAR GEBEUREN, WANT 'T IS GOED DAT OOK WIJ OP DEZE MANIER G DS GERECHTIGHEID VERVULLEN!'?
YOCH houdt z'n hand achter Yesjoe's rug & láát hem langzaam acjteroverzakken in het water. "IK DOOP JOU MET DIT LEVENDE WATER TEN TEKEN VAN JOUW NIEUWE LEVEN!" zegt hij terwijl hij 'm onderdompelt en tilt de dopeling, net als hij van ongeveer drie decennia, weer overeind. "IK HEB HET ZO GEZIEN EN IK BETUIG DAT HIJ DE ZOON VAN G D IS!" roept Yochanan uit?
'Zoon van G d' is de vorstelijke titel die 'r iemand als Mesjiach mee aanwijst, 'n titel die ook ooit aan koning Dawiedewiedewied toegekend was.... Het VÒLK gelooft dat die Gezalfde/Messias bij terugkeer dé kóning v/d Joden zal zijn - dé perfecte ware koning, 'net als Dawiedewied'!
De Vele Aanwezigen begrijpen 'zoon van G d' dus als 'n davidische titel: het gaat hier volgens 'de traditie' òm 'dé gezalfde in GODS naam die als heerser & koning' zàl "komen"! De menigte blijft o/d knieën liggen als Yesjoe alweer opstapt & wegloopt? Hij gaat helemaal àlléén deze woestijn van Yehoedah in om er 40 dagen & nachten te vasten! 't Is 'n Tòcht die hij vrijwillig maakt, in de wetenschap dat híj àlle verleidingen nu ècht onder ógen móet zien ÈN verslaan teneinde zijn geest & zo ook z'n lichaam volkomen te leren zuiveren voordat hij zijn boodschap van geloof en hoop publiekelijk is te gaan 'verkondigen'?
't Werk van Yochanan
'de doper', z'n neef & 'wegbereider'
is nu voltooid, maar ook hun lot is als het ware al bezegeld
door Antipas' zwaard & Pilatus' kruis. Dus bij gebrek aan ware wetenschap 'verzoop' men
in die loodzware symboliek van de profeten, zieners,
dromers & visionairs...

De oorzaken
en gevolgen zijn nu
onderhand na twee millennia
wel over de hele wereld bekend als je kijkt
naar al die diverse Tempels, synagogen, kerken, moskeeën, parlementen &
soortgelijke min of meer universele
[coronavaccinatie]
Tenten...


?

?
?
20 dec 2020 - bewerkt op 28 dec 2020 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Asih
Asih, man, 79 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende