39938´77HetIsÉenDing Om Te Zeggen Dat Volmaaktheid

qqq&@
EENVOUDIGWEG
TOT DE ONMOGELIJKHEDEN BEHOORT, DAT WIL ZEGGEN
DAT WE ONS DAAROVER NIET DRUK MEER BEHOEVEN TE BLIJVEN MAKEN,
EN HET IS HEEL IETS ANDERS OM DE TRIVIALE NAVRANTE WAARHEID TE DEBITEREN
DAT IN FEITE ´NIEMAND VOLMAAKT´ ÌS!?

Dat waarschijnlijk niemand van ons óóit ´n ´volmaakt mensch´ hééft gezien is een ´feitelijke waarheid´, níet een noodzakelijke waarheid?! Ja, dé vòlmáákte tótále wáárheid zúllen we óngetwijfeld nòg nèrgens tegenkomen, maar we zien wèl - zèlden maar òntégenzèggelijk - wèl voorbeelden van mensen die bijná volmaakt zijn.

Ze zouden niet bestaan àls ze niet wìsten wàt algehele vòlmááktheid ìs. Déze ¨àlgehéle¨ volmaaktheid bestaat níet, zoals ook Yehosjoea laat zien, in ´t náléven van bepaalde regels! Zíj láát zich alleen nog maar samenvatten in ´t woord van Augustinus: ¨Hèb líef èn dóe wàt je wìlt!¨

ÀLLES IS VOLMAAKT VOORZOVÈR HET UIT LÍEFDE GEBEURT.

We kennen van die christenen die niet àlléén máár goed en menslievend zijn in de gangbare zìn van het woord: en we wéten dat er onder hen zijn die daadwerkelijk óók voor hun víjanden bìdden, die het hun aangedane ònrecht en líjden dáádwèrkelijk vergéven èn vergéten, zonder zich daarop [of wàt dan ook] te laten voorstaan.

Maar als dit soort van ´heiligen´ zó úiterst zèldzaam is, ìs hùn aanwezigheid in de wereld nog wel van belang?

ÌS HUN AANWEZIGHEID dóór de geschiedenis héén vàn belàng gewéést?

Hoe zeldzaam ze naar alle waarschijnlijkheid ook mogen zijn, tòch zíjn zíj ´t aan wie we ´t grootste èn bèste déél vàn ons geestelijk èrfgoed, van ons leven èn onze cultuur te danken hebben!

Trouwens, zèggen dat datgene wat zeldzaam is om díe réden wel van weinig belàng móet zijn, is ook in algemene zìn ´n ònbescháámdheid.

En ook ´t zeggen dat ´n bepaald sóórt menschen ònbelàngrijk is omdat er maar zó vreselijk wéinig van kunnen zijn is ronduit absurd. Want er is immers geen twijfel óver mógelijk dàt één ènkel mènsch de wereld blíjvend kàn gaan veranderen?
20 mrt 2021 - bewerkt op 24 mrt 2021 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Asih
Asih, man, 79 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende