40262fl155WeKunnenDitDeelOverHindoeïstischeMystiek

QQleQ
UITERAARD NIET AFSLUITEN
ZONDER ´N HEEL EIGENAARDIGE METHODE MET ´N DUIVELSE REPUTATIE TE NOEMEN:
´t zogenoemd ´tantrisme v/d linkerhand´, dat uitgaat v/h principe dat àlle aspecten v/d werkelijkheid
ook gebruikt moeten worden, met inbegrip van de begeerte, òm tóe te treden tot de moksha!

Deze tantraleer komt uit de Veda´s, opgesierd met esoterische inwijdingsleerstellingen die voorbehouden zijn aan ´n minderheid? De eerste teksten ervan zijn in de 6e eeuw voj/bce verschenen, waarschijnlijk binnen ascetische kringen. De uitgesproken onconventionele tantraculten verwerpen de brahmaanse traditionele noties van onreinheid èn maken in hùn rituelen van bloed gebruik, & díeren-offers, alcohol & seksualiteit, die beschouw worden als brònnen van màcht, waarmee de energie van de godheid opgevangen kan worden òm dáárméé dé éénwording tot stand te gaan kunnen brengen?

Ze zijn voor het merendeel gericht op de godin, meestal op de duistere KALI, met haar wijdopen mond & uitgestoken tong, omringd door menselijke schedels!


Zíj werkt als katalysator voor hun geheime gebruiken, die zich fixeren op ´t mannelijke & ´t vrouwelijke, en zich van begeerte, dóód & soms gewèld bedienen als manieren om òpperste vervùlling te bereiken!
Dé méést extreme {meest zeldzame} praktijken spelen zich op crematievelden af, dé meest onreine plaatsen v/h hindoeïsme, en in India doen talrijke legenden dan ook de ronde over ontvoeringen van kadavers of zelfs over kinderen die levend aan Kali geschonken worden tijdens bijzonder besloten riten, die voor de ingewijden bedoeld zijn om ´n zgn. ´goddelijk lichaam´ & bovennatuurlijke krachten te verwerven?!

De tantraschool heeft overigens ´n yoga met dezelfde naam ontwikkeld, waarvan de beoefening als gevaarlijk bekendstaat.

Deze laat via ´t stoffelijk lichaam een subtiel lichaam van vitale ademtochten optreden en heeft als doel ´de kundalini op te wekken´, ´n vrouwelijke energie verscholen onderaan de ruggengraat, waarvan verondersteld wordt dat ze alle krachten bevat v/h individu, zoals de shakti heel de kracht v/d god bevat!
´t Opstijgen v/d kundalini ´naar de hersenen' gaat gepaard met ´n geritualiseerde geslachtsgemeenschap, waarin ´t orgasme de versmelting v/d beoefenaar met de godheid markeert!

En dùs ´de bevrijding´...?

sneaky
03 jun 2021 - bewerkt op 06 jun 2021 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Asih
Asih, man, 79 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende