40663 Y271 Wat ´t Congolese meisjeskoor betreft: ~

QQleQ

HUN INITIATIELIEDEREN MAKEN DEEL UIT
VAN EEN PATRIARCHALE MACHTSSTRUCTUUR DIE MANNEN EN VROUWEN HERSENSPOELT OM TE VOLDOEN AAN VERSTIKKENDE GENDERROLLEN!

En als opnamen van zo´n initiatielied de wereldmarkt al halen, dàn dienen ze alleen ter versterking van westerse koloniale fantasieën over Afrika in het algemeen en Afrikaanse vrouwen in het bijzonder?!

Dus wèlke muziek is beter: de Vijfde van Beet-hoven, ´Johnny B. Goode´
of het initiatielied v/d pygmeeën?

Waarin moet de overheid geld investeren:
in operatempels, rockzalen of tentoonstellingen over Afrikaans erfgoed?

En wat moeten we aan muziek-studenten op muziekscholen & conservatoria leren?

Vraag dat vooral niet aan mij, maar aan de volks-commissaris voor cultuur!

Terwijl liberalen op kousenvoeten door ´t mijnenveld van culturele vergelijking sluipen, uit angst voor ´n politiek incorrecte faux, & socialisten ´t aan De Partij overlaten òm ´t juiste pad dóór dit mijnenveld aan te wijzen, banjeren evolutionair humanisten erdoorheen als doldóórtetterende olifanten allesverpletterend door de porceleinkast & laten ze alle mijnen ontploffen, smullend van de chaos......

In eerste instantie wijzen ze er misschien op dat zowel liberalen als socialisten de grens trekken bij an-dere {zoog}dieren èn zullen ze grif toegeven dat mensen superieur zijn aan wolven, honden, apen, katten en ratten èn dàt dùs mènsenmuziek veel waardevoller is dan wolven- & hondengehuil of kattengejank......

Maar de mens is niet uitgesloten van de evolutie!?

Op dezelfde manier als mensen superieur zijn aan de wolven, zijn ook sommige menselijke culturen verder ontwikkeld dan andere?!

Er is een ondubbelzinnige hiërarchie van menselijke ervaringen & daar moeten we niet zo verontschuldigend over doen.


De Taj Mahal is mooier dan ´n strohutje, de David van Michelangelo is superieur aan ´t kleibeeldje van mijn vijf-jarige nichtje & Beethoven componeerde veel betere muziek dan Chuck Berry of de Congolese pygmeeën!
Zó, dàt mocht ook wel eens gezegd worden?

Volgens evolutionair humanisten is iedereen die roept dat alle menselijke belevingswerelden even waardevol zijn ´n imbeciel of ´n lafaard!

Dàt soort t{r}uttige omzichtigheid zal alleen maar leiden tot degeneratie èn ondergang v/d menselijke soort, omdat het de menselijke vooruitgang hìndert in naam van cultuurrelativisme of sociale gelijkheid?

Àls er i/d steentijd liberalen of socialisten waren geweest, hadden ze waarschijnlijk nog niet veel
waarde gehecht aan de rotsschilderingen in Lascaux & Altamira enzo èn hadden ze bij hoog en bij laag volgehouden dat die absolúút niet superieur waren aan neanderthalergekladder & -geklieder?!

cool!
23 aug 2021 - bewerkt op 31 aug 2021 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Asih
Asih, man, 79 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende