40836 Y393 Die Droom Werd Werkelijkheid i/h Vierde

QQleQ

EN LAATSTE STADIUM
VAN DE GESCHIEDENIS, DAT ROND 1492 BEGON.

De eerste moderne ontdekkingsreizigers, veroveraars en handelaren weefden de eerste dunne draadjes die de wereld omvatten.

In de laatmoderne tijd werden die draadjes steeds sterker en dichter en het spinnenweb uit de tijd van Columbus veranderde in het netwerk van staal en asfalt dat we in de 21ste eeuw hebben.

Bovendien kon allerlei informatie zich vrijelijk bewegen over dit mondiale netwerk.

Toen Columbus het Euraziatische netwerk met het Amerikaanse netwerk verbond, gingen er elk jaar maar een paar stukjes data de oceaan over, die ernstig werden gehinderd door culturele vooroordelen, ´n strenge censuur en politieke repressie.

Maar mettertijd brokkelden de barrières àf dankzij de vrije markt, de wetenschappelijke gemeenschap, het recht en de verspreiding van de democratie.

We denken vaak dat de democratie en de vrije markt gewonnen hebben òmdat ze ´goed´ waren, maar eigenlijk hebben ze gewonnen omdat het wereldwijde dataverwerkingssysteem verbeterden.

De laatste 70.000 jaar heeft de mensheid zich dus eerst ´eindeloos´ verspreid en opgesplitst in verschillende groepen, om daarna weer bijéén te komen.

Maar dit eenwordingsproces bracht ons niet terug bij ´t begin.

Toen de diverse groepen mensen samenkwamen in ´t Global Village van nú & híer, brachten ze elk hun éigen, uníeke erfenis mee in de vorm v/d denkwijzen, werktuigen & gedragingen die ze onderweg hadden verzameld & ontwikkeld.
Onze moderne voorraadkasten liggen nú bijna overal vòl met tarwe uit ´t Midden-Oosten, aardappelen uit de Andes, suiker uit Nieuw-Guinea & koffie uit Ethiopië.


Daarnaast zijn onze taal, religie, muziek & wijde wereld politiek verrijkt met allerlei erfstukken uit alle hoeken van de hele aarde?

Als de mensheid ook in der daad één groot dataverwerkend systeem is, wàt ìs dàn ònze óutput?

Dataïsten zouden weggen dat onze output zal neerkomen op de creatie van ´n nieuw, nòg efficiënter dataverwerkingssysteem dat het Internet der Dingen heet.

Zodra díe mìssie ìs volbracht, zàl
Homo sapiens verdwijnen.....

OK!
01 okt 2021 - bewerkt op 06 okt 2021 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Asih
Asih, man, 79 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende