41417 177 ´Geef mij maar de strijd´ Megamuchomacho

QQleQ

´t Is nauwelijks voor te stellen dat de tengere HH,
´n miezerig mannetje, ´n verleider was, & hij had ook lange tijd grote moeite met de vrouwen!

Hij was ´n ´laatbloeier´? Terwijl zijn broer en vrienden in München uitgingen met meisjes of zich zelfs verloofden, kwam Heinrich maar niet aan de bak; dus hij verdrong ´t onderwerp seksualiteit en hij beschouwde zichzelf als ´n éénzame strijder & held, die zich niet mocht binden?

Geef mij maar de strijd,' schreef hij in zíjn dagboek & hij troostte zichzelf met de gedachte ooit een ´verheven vrouw´ te zullen treffen, dé ideale vrouw op wie híj bereid was om te wàchten!

In 1926 leerde hij in Bad Reichenhall Margarete Boden kennen, die dáár ´n kuur deed.

Volgens journalist Heinz Höhne barstte er ´n stortbui los, waarop HH de hal van een hotel invluchtte. Daar ontmoette hij ´n rijzige, blonde vrouw met blauwe ogen, voor wie hij zijn natte jagershoed met zo´n grote zwaai àfnam, dat zij er helemaal nat werd van de spetters.

Het was liefde op het eerste gezicht.

Margarete was Himmlers eerste relatie, hij was toen 27.

Wel hield hij de romance in het begin geheim: Margarete was gescheiden, zeven jaar ouder, protestants èn kwam bovendien uit Pruisen!

Deze combinatie leek de aartskatholiek Himmler zo goed als onacceptabel!

Heinrich vertrouwde zijn broer Gebhard toe dat hij liever ´in zijn eentje ´n zaal met duizend communisten liet ontruimen, dan dat hij eindelijk deze relatie opbiechtte aan zijn ouders´......

Toen hij hen uiteindelijk toch vertelde dat hij met Marga wilde trouwen, was de reactie van zijn moeder zo àls verwàcht: ze was òntzèt!

Onduidelijk is wàt dit stèl bònd. HH´s brieven aan zijn verloofde zijn helaas niet bewaard gebleven, maar uit haar brieven [aan hèm] blijkt dat ze allebei enthousiast waren over de homeopathie, geneeskrachtige kruiden èn graag een ´eigen stuk grond´ wilden hebben om daar te gaan wonen?
´Ze noemde Heinrich haar ¨stijfkop¨, maar ook wel haar ¨lansknecht met het ijzeren hart¨, ¨naar buiten toe nors¨, maar ¨lief en goed¨ voor háár,´ schrijft Katrin Himmler, een achternicht v/d ´Reichsführer SS´, in haar boek over de Brüder Himmler.

sneaky
10 feb 2022 - bewerkt op 14 feb 2022 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Asih
Asih, man, 79 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende