[42] Boekje.

Een paar dagen gelden kwam de buurvrouw langs. Zij is Surinaamse en is vrij spiritueel.
We vertelde een beetje hoe het nu ging en ook dat mijn vader dus af en toe loopt te spoken (denk wij).

Ongeveer een week na zijn overlijden gingen op de gekste tijd de rookmelders af zonder enige aanleiding. Ze konden ook niet leeg zij, want alle batterijen waren de week voor dat mijn vader overleed vervangen. Het gebeurt nu ook niet meer.
Mijn buurvrouw zat te vertellen voer haar eigen ervaringen en dat zij ooit een boekje had gelezen genaamd: De dag waarop mijn vader een Engel werd van Marie-Claire van der Brugge. Ze zou het voor me op zoeken dan kon ik het ook lezen.

Ik ben nooit echt van dat soort boeken ik vind ze meestal een beetje te zweverig en zo. Ik had dan ook gehoopt dat ze het zou vergeten.

Maar natuurlijk 2 dagen later stond ze voor de deur met het boekje, en ja zeg nou zelf ik kan niet over een paar weken het terug brengen en zeggen dat ik het gelezen heb.

Gister ben ik er in begonnen en heb het boek in een zucht uitgelezen. Dingen staan op zo’n manier geschreven dat ze bijna logisch lijken. Over hoe we leven, waarom we leven en dat we eigenlijk niets meer dan zielen zijn en dat we wel weer bij elkaar terug komen op Aarde en altijd Thuis bij elkaar zullen zijn.

Na het lezen van het boekje had ik in eens een soort van innerlijke rust. Ik vond het fijn om te denken dat mijn vader een ziel is die nu Thuis is in een mooie wereld met mooie dingen en een gezond lichaam en zich aan het opladen is om een nieuw avontuur in een nieuw leven te beginnen.

Ik raad het echt aan om dit boek te lezen zeker als je een dierbare hebt verloren. Ik vond het in ieder geval veel rust geven.

Xxx Sophia.
13 nov 2012 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van sophia
sophia, vrouw, 14 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende