44138158 Daarbij werden ook de laatste vrijheden

QQleQ


VAN DE KOZAKKEN
AFGESCHAFT EN HET HETMANAAT
WORDT ZODOENDE STRUCTUREEL OPGEHEVEN!?

De Kozakkenregimenten worden in het Russisch Leger geïncorporeerd en in 1765 wordt ook Oekraïne al ‘een provincie zoals de andere’ van het Russische wereldrijk?!

Vanaf 1781 verbíedt tsarina Catharina II de boeren om nog langer het landgoed van de eigenaar te verlaten, wat hen herleidt tot de status van lijfeigenen!

Déze maatregel gold overigens in het gehéle kolossale Russische Rijk?

De Kozakkenadel is verblind door mooie perspectieven van een levenslange loopbaan in de administratie van het Russische Rijk 🤑 en door aangename reisjes naar Sint-Petersburg!

Dit leidt natuurlijk regelrecht tot een sociale scheiding tussen het vòlk en zíjn elite.

Batoerin valt in de vergetelheid, terwijl Oekraïne twee eeuwen doorbrengt in het Russische Rijk & daarna nog in de Socialistische Sovjetrepubliek van Oekraïne!

Sinds de onafhankelijkheid van Oekraïne in 1991 is Batoerin nu opnieuw één van dé belangrijke historische plaatsen van het land.

Sinds juni 1993 noemt de Oekraïense regering Batoerin dé ‘Hoofdstad van het Hetmanaat’ & Nationaal Centrum van Oekraïense Geschiedenis en Cultuur!

Vanaf augustus 2002 wordt er een uitgebreid programma opgezet voor de restauratie van haar patrimonium, waarbij het duidelijke doel is om de stad weer zijn vroegere uitstraling en glorie wéér te geven!

Op 22 januari 2009 huldigde de toenmalige Oekraïense president, Victor Joesjtsjenko, een monumentaal complex in, gewijd aan de KOZAKSE hetmannen, en Dìt in het gerestaureerde Razoemovskij-
paleis.

OK!
17 mrt 2023 - bewerkt op 22 mrt 2023 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Asih
Asih, man, 79 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende