45370 Wóedend op die Wijzen gàf Herodes het Bevèl

QQleQ
DAT ÀLLE
JONGETJES IN BETHLECHEM
VAN TWEE JAAR OF JÒNGER GEDOOD MÓESTEN WORDEN ~
DWZ. ÈLK MANNELIJK KIND DAT DAAR GEBOREN WAS SINDS HET
OGENBLIK DAT DIE ‘STÈR’ VOOR HET ÈÉRST WAS GEZIEN!

Afgaand op schattingen van het hoogstwaarschijnlijke bevolkings- & geboortecijfer in Bethlechem gedurende die ‘éérste ééuw’ “AD” moeten daar ongeveer zo’n 25 kinderen zijn òmgebracht?!

Mat(aïknipoog haalt bij deze moord
YIRMEYAHOE 31:15 aan: “‘N KLACHT
WERD GEHOORD IN RAMA MET VEEL GEWEEN EN LUID GEJAMMER!
RACHEL, WENEND OM HAAR KINDEREN,
wil niet getroost worden, omdat zíj er niet meer zíjn!”

Rachel, de tweede vrouw van Ya’akov, stierf in d’r kinderbed en werd -
vlg. ‘n bepaalde overlevering, die ongetwijfeld al wel óók áán Mataï bekend was -
in de buurt van Bethlechem begraven!

De kinderen, om wie Rachel in de desbetreffende passage weent, zijn de volks-stammen in ballingschap, de nakomelingen van haar op één na jongste zoon Yoseef, onderkoning van ‘t AeGYPTisch. De profane geschiedenis die maar nauwelijks aandacht besteedde aan koning Herodes & zíjn regering, vermeldde Déze Afschuwelijke Móórdpartij niet! De reden daarvan is misschien dat de moord op die ‘onnozele kinderen’ slechts één v/d véle bloedbaden wàs waaraan Herodes zich schuldig aan had gemaakt?! Hij leefde al ongeveer tweeduizend jaar BC!? ‘n Typisch geval van nomadische herdersstammen, die in het nabije midden oosten heen en weer trok tussen de twee Eerste Grote Beschavingen van Mesopotamië tussen Eufraat & Tigris èn de Egyptische Nijldelta ten tijde van de ‘Grote Hongersnood’? Voor ‘t gemak vertelde men zodoende ook aan al die kinderen, hùn kleinkinderen & nakomelingen over de Scheppingslegenden & de Grote Zondvloed: de Hele Evolutie werd zodoende samengevat in een gemakkelijk & overzichtelijk schema van òns ontstaan & vergaan! G d schiep de Hémel en de aarde
met alles erop & eraan: mensenstammen verspreidden zich over de aardkloot & dus haalden ze de raarste streken uit onder zégen & vloek van ontelbare goden & godinnen, engelen, duivels, Trumptowers van Babylon & allerhande dictaturen der Hitleriaanse ‘schicklgruber’-streken, Stalinachtige Übervadertjes, Raspoetins, relschoppers & halfzachten met hun mensenoffers, natuurrampen, aardbevingen, vulkaanuitbarstingen, regelmatige rotstreken, kolossale massamoorden en de diverse ‘einden der dagen’ op aarde etcetera...?

sneaky
engel
boos
bah!
gaap!
gemeen
huilen
geschokt
18 okt 2023 - bewerkt op 25 okt 2023 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Asih
Asih, man, 79 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende