Anti-Twitter
Steeds meer wordt sociale media als iets gebruikelijks gezien. Er wordt over het algemeen aangenomen dat men accounts heeft op twitter, faceboek, hyves en ga zo maar door.
Daarnaast gaan mensen (en hiermee bedoel ik ook echt alle mensen) ervan uit dat je overal en altijd een tablet of smartphone bij je hebt en altijd internet en e-mail enzovoorts kunt bekijken.
Ik snap dit niet.
Ik ben zelf 25 jaar, ik heb een telefoon waar je mee kunt bellen en sms-en, een laptop voor computer en internet zaken (en dvds). Tv kijken doe ik via mijn tv (analoge tv, kun je in de reclames nog eens naar de wc of wat extra te drinken halen). Ik heb géén twitter account, ik volg niemand via twitter, ik heb geen hyves account. Ok, ik moet toegeven ik heb wel een facebook account maar hier doe ik ook niets mee.
Kan iemand mij uitleggen waarom ik me zo ouderwets voel.
Ik zat van de week 's avonds een praatprogramma te kijken, wordt er gezegd dat als je thuis mee wilt praten je dit via twitter kunt doen.
Er zullen naast mij nog veel meer mensen zijn (ben ik van overtuigd) die geen internet verbinding in de vorm van een tablet of smartphone bij hun tv hebben (of inmiddels een internetverbinding in hun afstandsbediening). Deze mensen moeten dus naar hun computer lopen (ervanuitgaande dat zij wel een twitteraccount hebben) en van achter de computer moeten zij mee praten met een programma wat ze niet kunnen bekijken omdat ze door de programma makers naar hun computer zijn verwezen.
De mensen die geen twitteraccount hebben (zoals ik) zullen deze tijdens het programma dus moeten aanmaken, het concept moeten snappen en dan meepraten. Tegen de tijd dat je account is aangemaakt en je snapt hoe je mee kunt praten, is het programma toch allang afgelopen?
Ook het concept mobiele telefoon.
Ik ben het eens met de eerste ontwikkelingen in deze apparatuur. De allereerste telefoons waren echt koelkasten die zeker 1 kg wogen. Dat ze kleiner en compacter zijn geworden kan ik alleen maar toejuichen. Maar ik vind dat we in de ontwikkeling zijn doorgeschoten.
Voorbeeld:
Ik wilde laatst een nieuw toestel kopen. In de winkel werd ik geholpen door een man van begin 40. Ik vroeg naar een simpel toestel. Hij vroeg wat ik er allemaal mee wilde doen. Mijn antwoord: Bellen en SMS-en. De eerste reactie die ik op dit antwoord kreeg was ongeloof. Waarom zou iemand in hemelsnaam met een mobiele telefoon willen bellen? leek de man zich af te vragen. Ik maakte mijn antwoord af met: Ik wil er per sé GEEN internet op, GEEN spelletjes en GEEN andere fratsen. Uiteindelijk duurde het een tijdje voordat de brave man een toestel had gevonden dat het dichtst bij mijn wensen kwam. Er zaten wel een aantal toeters en bellen aan, maar het waren er zo weinig dat dit toch wel het toestel voor mij leek te zijn. Bellen was toch de hoofdfunctie van dit toestel.
Na drie maanden ging het toestel toch kuren vertonen. Aangezien dit toestel zo goedkoop was wilde de winkel mij niet verder helpen. Voor deze prijs kon ik echt geen garanties verwachten en als ik een nieuw toestel wilde kon ik een duurder toestel met veel meer mogelijkheden uitzoeken.
In een oude sok vond ik later thuis nog een oude samsung telefoon waar je echt alleen mee kunt bellen en sms-en. Deze doet het al zeker een jaar of zes zonder problemen. Ik ben in ieder geval bereikbaar en daar gaat het om. Heerlijk!
Het enige nadeel is dat de winkel en de providers niets aan mij verdienen. Ik loop niet het risico dat ik boven mijn internetbundel ga, ik kan via mijn laptop zo veel internetten als ik wil, voor een vaste prijs per maand. Ik loop niet het risico dure rekeningen te krijgen voor apps.... ik kan die apps toch nergens kwijt, dus waar maak ik me druk om.
Het enige nadeel voor mij is dat ik, denk ik, over een jaar toch aan de smartphone of tablet zal moeten omdat de maatschappij mij geen andere keuze laat (net zo als de computer die zijn intrede heeft gedaan). Maar goed, zo lang het niet hoeft en ik nog kan functioneren zonder dingen als twitter, smartphones etc. doe ik het lekker zonder. En ik vind het ideaal!
Lautjetien, vrouw, 38 jaar
Log in om een reactie te plaatsen.
vorige
volgende