Auto zoektocht

Jaa.. dat lijkt heel gemakkelijk.
Echt moeilijk zal het waarschijnlijk ook niet zijn. Maar WEL als je vriend je allerlei dingen op gaat leggen!
Het moet een Japanse auto zijn, geen 3cilinder maar een4cilinder. Waar hij het over heeft, ik weet het niet.
Maar ik vertrouw hem wel.

Vandaag ben ik langs een autodealer geweest. Een meisje op een Yamaha Aerox, dan is de toon al snel gezet. En zeker als daar dan zo'n meisjes meisje van de scooter afstapt.
De monteur kwam mij tegemoet lopen, een jonge gast, die mij duidelijk niet mocht helpen. Hij wees aan waar de auto's stonden en ik kon vast rond gaan kijken voordat de baas tijd voor me had.

Langzaam loop ik langs alle auto's, een bmw, opel, volkswagen, fiat. Nee nee nee en nog eens nee. Dat mag niet, van 'mijn baas'. Ik kom bij een auto die wel op het lijstje staat, maar zie dat er roest zit bij de wielkast en ga dus door naar de volgende. De volgende auto, die ook op het lijstje staat, flinke krassen, lak laat los. Nee, dat wordt hem ook niet.
Hoe verder ik naar achter loop, hoe slechter de auto's. Zelfs IK kan zien dat dit sloopbakken zijn!

De monteur komt me toch maar helpen, want het duurt wel erg lang voordat de baas komt. Op iedere auto heb ik wat aan te merken van wat ie mij laat zien. Nee die bumper is kapot, nee die prijs is veel te hoog voor zo'n auto, nee daar laat de lak los, nee daar zit roest aan.
Het is nou echt niet zo dat ik erg veel verstand heb van auto's of dat ik kieskeurig ben, hier staan gewoon geen goede auto's..

Even later heeft de baas tijd voor mij. Zodra hij aan komt lopen zie ik al wat voor type hij is. Een pure verkoper (ja dat ben ik zelf ook, dus dan ga ik het je lastig maken). Met de weinig kennis die ik heb, noem ik toch bij iedere auto een gebrek op.
Hij lijkt van me onder de indruk te zijn en wil verder geen moeite meer doen. Hij heeft gelijk, dat is ook verspilde moeite.
Van hem wil ik geen auto kopen, ik kijk wel uit.



Zaterdag, ja dat is de eerstvolgende dag wanneer ik weer kan, gaan we naar 2 auto's kijken.
Ik hoop dat ik geluk ga hebben.

En mocht iemand nog tips hebben.... GRAAG erg vrolijk



xliefs
02 dec 2013 - bewerkt op 02 dec 2013 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Maro
Maro, vrouw, 32 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende