Boeken

Het laatste hoofdstuk. Nog een paar bladzijden. Met een zucht sla ik het boek dicht. Volgens mij zucht ik altijd even. Jammer dat het verhaal uit is. En dat ik weer op het verkeerde been ben gezet. Geen zoetsappige vrouwenboeken, geen chicklits (wat een raar woord is dat toch), geen tinten zwart of grijs voor mij. Moord. Het liefst in het begin. Daar geniet ik van. Thrillers hebben een aantrekkingskracht op mij. De laatste jaren lees ik veel van Nederlandse schrijfsters. Esther Verhoef, Saskia Noort, Siska Mulder, Loes den Hollander, Judith Visser, Simone van der Vlugt, Linda Jansma. Ze staan naast Jonathan Kellerman, Robert Goddard, Nicci French, SJ Watson, Michael Robotham, Dennis Lehane, Perri O'Shaughnessy en Philip Margolin. Ongetwijfeld zal ik namen vergeten. Nederlandse thrillers hebben de laatste jaren echt een vlucht genomen. Vrouwelijke auteurs zijn populair omdat ze over relaties, gezin, dagelijks leven schrijven. Daar kunnen vrouwen zich mee identificeren en daarom zouden de boeken zo geliefd zijn. Het boek wat ik net met een zucht dichtsloeg heet De Noordzee Moorden/IJskoud van Isa Maron. De Noordzee Moorden is een vierdelige serie. Dit is het tweede deel. Het eerste deel, Galgenveld, heb ik gewonnen op het internet. Had nog nooit iets gelezen van Isa Maron maar was aangenaam verrast en na het eerste deel dacht ik: 'de overige delen moet ik ook lezen !'. Haar korte hoofdstukken en taalgebruik spreken mij erg aan. De rode draad wordt gevormd door de doorgewinterde politierechercheur Maud Mertens en de jonge Kyra Slagter, wiens zus onder mysterieuze omstandigheden verdwenen is. Hoewel IJskoud een prima verhaal is vond ik Galgenveld net een tikje beter. Op naar het derde deel ! (hoewel dat nog een tijdje zal duren, er liggen nog genoeg andere boeken :-)

(vijf minuten op de hometrainer, op de fiets naar de supermarkt)
Ontbijt: schaaltje muesli met scheutje halfvolle melk
Tussendoor: twee mokken sinaasappelthee
(wandeling met de hond, vijf minuten op hometrainer)
Lunch: glas melk, wit bolletje met gekookt ei en krentenbol
(met de hond gewandeld)
Avondeten: bloemkool met kruidensaus, stukje zalm, glas water
(vijf minuten op hometrainer, met hond naar buiten)

In de supermarkt stond ik voor het ontbijtgranenschap (drie keer woordwaarde scrabble ?). En dat is een wereld op zich. Meestal sjees ik er voorbij, nu keek ik mijn ogen uit. Muesli, cruesli, cornflakes, granola, havermout, gerst, eigen merk, merknamen, zakjes havervlokken. Had al besloten om muesli te kiezen, nu was het alleen nog de keuze tussen aardbeien of rozijnen. Het werd de rozijnen variant. In cornflakes schijnt weinig voedingswaarde te zitten en relatief veel suiker. Ik las dat Brinta (de klassieke variant) als het meest gezond wordt gezien, maar het lijkt me niets. Misschien in combinatie met wat fruit ? Wat eet jij graag als ontbijt ?

Mijn vriend had door dat ik de hometrainer weer in gebruik heb genomen en doet met mij mee. Hartstikke goed natuurlijk, hij wil graag wat kilo's kwijt en minder buik. Het is fijn om elkaar te steunen. Ik heb het verder niet verteld aan familie en vrienden omdat ik niet wil dat mensen op mij gaan letten. Natuurlijk hoop ik wel dat ze het op den duur zien. Maar ze hoeven het (nog) niet te weten.

De inhoud van de koekjestrommel heb ik weggegooid. Als het er niet is, dan kan ik het ook niet eten.
13 jul 2016 - bewerkt op 13 jul 2016 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Groningse
Groningse, vrouw, 53 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende