De commercie Vs. onze gezondheid

Er is niet bijster veel interessants op TV, maar Zembla is daarop een uitzondering.
Werd er laatst al een documentaire uitgezonden over Monsanto, hun macht en een bestrijdingsmiddel wat zo gevaarlijk is dat het kankerverwekkend is, nu gaat het over het gevaar wat er bestaat voor zwangere vrouwen die in aanraking komen met bisphenol A, een middel dat o.a. gebruikt wordt aan de binnenzijde van conservenblikken.
De fabrikanten lobbyen om hun middel zo lang mogelijk in de handel te houden, want het is ze vooral te doen om winst. Gezondheid moet daarvoor kennelijk maar even naar de achtergrond geschoven worden.

http://zembla.vara.nl/seizoenen/2015/afleveringen/10-06-2015

Een week geleden iets soortgelijks: een geneesmiddel dat niet op voldoende proefpersonen was getest en toch in de markt gezet werd en pas na vele jaren van de markt gehaald werd en de fabrikant daarvan een mega bedrag aan schadevergoeding moest uitkeren aan nabestaanden.
Jaren winst maken ten koste van de levens van de gebruikers en ondanks die schadevergoeding nooit een erkenning van schuld.

En de overheid, landelijk of Europees? die moeten wakker geschud worden door journalisten en wetenschappers en gooien er daarna nog maar eens een onderzoekscommisie tegenaan..
10 jun 2015 - bewerkt op 11 jun 2015 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van freebird
freebird, man, 12 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende