Gisteren werd ik opeens super geïnspireerd door het hele 'Meal preppen'. Ik merk dat ik vaak gewoon écht geen zin in koken (en eigenlijk vooral: afwas) heb. En meal preppen is dan best wel een uitkomst. Want eigenlijk is het wel echt supermakkelijk. Je maakt meerdere maaltijden in één keer, en warmt ze op wanneer je ze wil eten. En je kunt ze doorgaans ook invriezen.
Nou merkte ik al met de Kooc maaltijd hoe prettig het was. Terwijl van de week de maaltijd in de oven stond, deed ik nog wat andere dingen. En dat is ook hoe ik altijd met mijn kant-en-klare lasagne te werk ging. Spul stond in de oven, dus ik deed ondertussen iets anders nuttigs. Nog even één tekst, eventjes schrijven aan m'n boek tot de oven
klaar is, etc.
Merk ook al met ontbijt hoe gemakkelijk het gaat als ik al iets klaar heb. Het scheelt nadenken (en elke keer als ik moet nadenken loop ik in de valkuil om de mist in te gaan, want dan kies ik sneller voor makkelijk) en het scheelt tijd. Maak gewoon vier maaltijden, eet er eentje en berg de rest op. Oid.
Ik wil eens gaan kijken hoe ik meal preppen kan gaan toepassen en wil dat straks ook met mijn begeleidster bespreken. Voor het gemak heb ik alvast speciale 'meal prep' bakjes besteld, die vandaag binnenkomen. Dus ik zou dit weekend al aan de slag kunnen gaan ermee. En dan vooral even bedenken hoe. Ik zie het vooral voor me om wat in de diepvries te hebben, zodat ik de avond ervoor iets uit de diepvries kan halen. Dat beviel me dus met Kooc al enorm, maar het voordeel daarvan is dat ik variatie heb. Het nadeel is dat het vrij prijzig is en dat zelf de boel voorbereiden erg veel scheelt.
Op dit vlak kan ik dus wel wat tips gebruiken en denk dat ze me die ook wel kan geven
Verder was ik even vergeten hoeveel hoofdpijn je krijgt als je afkickt van de suiker. Ik had er gisteren na mijn werkdag echt enorm veel last van en vanochtend werd ik ook wakker me enorme hoofdpijn. Nu ik ook nagenoeg geen gluten binnenkrijg, komt deze extra hard binnen, lijkt het wel.
Gisteren dacht ik echt om 19.00 uur al: misschien moet ik naar bed gaan. Heb het nog wel wat lopen uitstellen, want vond het wel érg vroeg. Maar boh wat was ik kapot.
Anyhow, mijn eetpatroon gisteren:
Ontbijt: Crumble met zomers fruit. Extra pittenmix over gedaan
Citroenwater
Brandnetelthee
Lunch: Wortel pompoensoep (AH pureersoep) met andere bouillon dan die toegevoegd was
Tussendoor: Banaan
Avondeten: Zilvervliesrijst
Wortel
Snijboon
Paprika
Kip
Knoflook
Gember
Rode peper
Sojasaus
Best wel tevreden mee
Ik heb nog soep over voor vandaag, dus dat is ook fijn
Het kan vast hier en daar nog beter, maar ik denk dat dit al een heel goed begin is.
Straks naar mijn begeleidster, gevolgd door personal training. Ik hoop dat ze me wat fijne handvatten kan geven om met dat meal preppen aan de slag te gaan