erfelijk of je karkter??

Laatst had ik een gesprek over depresiviteit. Of het erfelijk was of niet. Mss is het al bewezen, maar wij dachten van niet.
Maar de ander d8 dus dat het in de gene zit en dat je het gewoon meekrijgt van je ouders. Ik denk van niet. Ik denk dat het ligt aan de omgeving en je karkter. Mss zijn sommige depresiviteiten wel deels erfbaar, maar je moet wel in aanraking komen met dingen die je depresief maken.
Het grootse deel ligt denk ik aan je omgeving. Als je nog jong bent en je krijgt veel tegenslagen te voortduren heb je mss wel meer kans, niet altijd, want je kan een positief karkter hebben. Maar als je daar in tegen een negatieve denker bent, dan kan het zo zijn dat de kleinste tegenslagen je al depressief maken.
Maar wanneer ben je een negatieve denken. Hoe komt dat? Het zit in je karkter en je karkter is ook deels aangeboren, maar heb je ook meegkregen toen je ouder werd. Als jou ouders altijd negatief denken/dachten is de kans waarschijnlijk groter dat jij dat ook doet. Dat lijkt mij tenminste. Maar als jou ouders altijd positief denken en menen dat alles kan en lukt, zul je dat later ook eerder denken.
Natuurlijk kwamen we hierbij ook op de uitzonderingen, hoe komen sommige mensen dan toch zo depressief als ze wel een positieve jeugd hebben gehad en positief denkende ouders. Om eerlijk te zijn heb ik echt geen idee.
Ik gooi het op je karkter, maar ja alles is al karkter. Heeft het dan te maken met de stofjes die er uitgewisseld worden in je hersenen?
Dat zat ik laatst ergens te lezen. Best wel intressant. Soms gaat er iets fout met een stofwisseling in je hersenen. Het stofje dat je vrolijk maakt ofzo wordt fout afgegeven of niet aangemaakt en daar kan je depressief van worden. Maar zou dit dan toch erfelijk zijn of juist niet... en wat en hoe en wanneer en nu heb ik nog meer vragen verward
Ben dus helemaal nix opgeschoten met deze discussie, al was het wel gezellig vrolijk nahnah
23 mrt 2005 - bewerkt op 24 mrt 2005 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van faceless
faceless, vrouw, 36 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende