geen spoorweghumor

Wat een slap gedoe: Een beetje natte sneeuw en er wordt meteen paniekvoetbal gespeeld.


Winterweer: NS en ProRail nemen preventieve maatregelen

Gepubliceerd op 3 december, 2012 door ProRail.

Vanochtend hebben NS en ProRail lokaal de dienstregeling aangepast wegens de eerste sneeuwval. Dit doen we om te voorkomen dat het treinverkeer vastloopt. Vooral in Zuid-Holland zijn lokaal preventief maatregelen getroffen tegen het winterweer. Kijk wat dit voor jouw reis betekent op: ns.nl.

Voorbereidingen
In voorbereiding op de winter zijn alle noodzakelijke voorbereidingen getroffen, we zetten ons voor de volle 100% in. Inmiddels zijn alle wisselverwarmingen geïnspecteerd en daar waar nodig vernieuwd, sneeuw-en storingsploegen zijn geïnstrueerd en op afroep beschikbaar en de winterwegsleepdienst staat paraat.

Voorkomen
Ondanks onze inspanningen kan er nog steeds hinder voor reizigers en verladers ontstaan. Door het intensieve gebruik van het spoor zijn we vooral in de winter extra kwetsbaar voor het vastlopen van het treinverkeer. Uit ervaring met vorige winters weten we dat verstoringen bij belangrijke knooppunten het treinverkeer ernstig kunnen hinderen.Staat er één trein stil, dan kan dit effect hebben op andere treinen. Om de kans daarop te verkleinen zullen NS en ProRail eerder overgaan op een aangepaste dienstregeling. Daarmee zorgen we bij verstoringen voor meer ruimte op het spoor. Er rijden dan minder treinen waarmee we de kans dat het treinverkeer vastloopt verkleinen. Deze aanpassing van de NS dienstregeling heeft geen gevolgen voor andere vervoerders.
03 dec 2012 - bewerkt op 03 dec 2012 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van freebird
freebird, man, 12 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende