Gelezen boeken juli

Juli was een goede leesmaand. Ik las namelijk in totaal 9 boeken en ik heb ook eindelijk een aantal dikkere boeken gelezen. Jeej!
Dit las ik in juli:

Danielle L Jensen – Het koninkrijk der bruggen (young adult fantasy, Nederlands)
Danielle L Jensen – De koningin van verraad (young adult fantasy, Nederlands)
Donald Miller – Building a Story Brand (Managementboek, Engels)
Kaiu Shirai - The Promised Neverland 15 (Manga, Engels)
Diane Setterfield – Het dertiende verhaal (Roman, Nederlands)
Jeffrey Gitomer – Little black book of connections (Managementboek, Engels)
Kaiu Shirai - The Promised Neverland 16 (Manga, Engels)
Jaya Goffney – Excuse me while I ugly cry (Young adult romance, Engels)
Martin Oudbier – Bastiaan de ondeugende muis (Prentenboek, Nederlands)

Aantal deze maand: 9
Totaal aantal boeken dit jaar: 33

Dit vond ik van de boeken:

Danielle L Jensen – Het koninkrijk der bruggen

Een young adult fantasyverhaal met een slow burn romance er in verwerkt. Ik was erg onder de indruk van het verhaal, waarin twee vijandelijke vorsten langzaam dichter tot elkaar groeien. De worldbuilding zat goed in elkaar en door het open einde wil je meteen het vervolg lezen.

4 sterren

Danielle L Jensen – De koningin van verraad
Het vervolg van het vorige boek. Wederom een spannend en goed boek. De mannelijke hoofdpersoon leek wat mij betreft soms wel wat te lang aan het afstoten te zijn. Maar al met al ook van dit boek erg genoten.

3 sterren

Donald Miller – Building a Story Brand
In dit boek wordt uitgelegd hoe storytelling voor een bedrijf kan worden toegepast. Het laat zien hoe jouw klant de held van het verhaal moet zijn. Voor mij weinig nieuws en vooral opvallend hoe de auteur zich niet aan zijn eigen advies lijkt te houden en vooral wil laten zien hoe geweldig hij de dingen doet. Voor mensen die nog nieuw zijn met branding kan het wel een goede instap zijn.

3 sterren

Kaiu Shirai - The Promised Neverland 15
Op de een of andere manier vind ik deze mangaserie niet meer zo sterk als in het begin. Toen was er een hoop mysterie en had je als lezer te maken met de ene plottwist na de andere. Wel nog steeds vermakelijk en tof om te zien wat er met de characters gebeurt. Toch had ik bij dit boek juist weer het gevoel dat het de goede kant op ging, met meer spanning en vraagtekens. Nodigt uit om verder t lezen!

4 sterren

Diane Setterfield – Het dertiende
Dit boek begon geweldig en greep me meteen. Maar daarna zwakte het af en vond ik het eigenlijk totaal niet interessant om te lezen. Het boek gaat over een vrouw die naar een bekende auteur gaat om haar levensverhaal te horen en ze hoopt te weten te komen wat er toch is gebeurd met het mysterieuze dertiende verhaal dat nooit verschenen is. Niet helemaal mijn ding, dit boek. En dat was jammer, want het begon sterk.

2 sterren

Jeffrey Gitomer – Little black book of connections
Ik ben een boek aan het schrijven over netwerken, dus veel erover lezen is ook wel slim. Ik vond dit een interessant boek met een paar goede inzichten. Soms had het wat mij betreft wel meer de diepte in mogen gaan en ontbrak de ‘hoe’.

3 sterren

Kaiu Shirai - The Promised Neverland 16
Dit deel van de Promised Neverland was weer juist iets minder. Het is nog steeds een interessante serie en ik nader de grote ontknoping (er zijn in totaal 20 delen en dan is het verhaal ook afgesloten). Het was alleen niet het beste deel tot nu toe.

3 sterren

Jaya Goffney – Excuse me while I ugly cry
Dit boek begon geweldig. Over een tienermeisje dat allemaal lijstjes bijhoudt in een dagboek, waaronder ook een paar grote geheimen en een todo-list. Ze raakt het dagboek kwijt en wordt dan benaderd door iemand die het boek heeft. Ze moet haar todo-list gaan uitvoeren, anders worden haar geheimen bekendgemaakt. Halverwege het boek lijkt het hele dagboek er nauwelijks meer toe te doen en dat vond ik ontzettend jammer. Het kostte me moeite om de aandacht vast te blijven houden. Zo zonde, want het begon tof.

2 sterren

Martin Oudbier – Bastiaan de ondeugende muis
Geschreven door mijn vriend. Hij had heel lang zelf geen exemplaar, dus toen we vijf jaar samen waren kocht ik er een aantal voor hem in. Die heb ik dus gelezen. Een prentenboek, over een muis die van chocolade houdt. Superschattig, met hele leuke tekeningen van hem. Ik geef het geen beoordeling, want ik zou bevooroordeeld zijn.

Deze boeken lees ik nu
Kaiu Shirai - The Promised Neverland 17 (Manga, Engels)

Doelen van de vorige maand
Ik wilde The Promised Neverland uitlezen, niet gedaan. Maar wel weer twee boeken verder gekomen. Dus dat is toch weer netjes. Nog vier boeken te gaan en dan heb ik de reeks uit. Heel tof! Verder wilde ik wat meer non-fictie lezen. Met twee non-fictieboeken die ik heb gelezen, vind ik dat doel wel gehaald.

Doel komende maand
Ik heb onwijs veel ongelezen boeken, dat blijkt wel nu ik bezig ben met digitaliseren. Voorlopig zal die ongelezen lijst alleen maar stijgen. Niet omdat ik boeken bijkoop, maar omdat ik meer titels ga invullen. Inmiddels staan er 370 in de lijst en 275 ervan zijn ongelezen. Oef.

Anyhow: dit is ook wel weer een heel leuk proces, want ik merk dat ik vooral graag deze boeken wil gaan ontdekken. Ik weet vrij zeker dat er in mijn enorme collectie meerdere parels zitten. Boeken die ik al jaren heb en eigenlijk niet meer zo interessant vind, omdat er nieuwe boeken verschijnen waar ik veel over hoor die mij nieuwsgierigheid wekken. Misschien zit mijn nieuwe favoriete boek er wel tussen. Ik wil dus vooral veel boeken de kans geven om gelezen te worden. In nieuwe werelden duiken, nieuwe kennis opdoen.

Wat ik de komende maand precies wil gaan lezen. Geen idee. Sowieso verder komen in The Promised Neverland (uitlezen? Geen idee of me dat gaat lukken, maar wil er wel in blijven lezen). En verder vooral even kijken waar ik door getrokken word. Welk boek me aanspreekt, bijvoorbeeld op het moment dat ik het in mijn bestand zet. En soms misschien via een random generator een boek kiezen om te lezen – zo worden er tenminste ook boeken gelezen die ik niet meteen zelf zou kiezen.

Ik heb er vooral veel zin in om lekker veel te lezen deze maand. Het blijft makkelijker ook: parttime klus die wel lekker oplevert, dus genoeg momentjes om te lezen.
01 aug 2024 - bewerkt op 01 aug 2024 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Nightdream
Nightdream, vrouw, 39 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende