Laatst heb ik een maaltijd gemaakt met 3 verschillende bereidingstechnieken.
Al deze maniere vind ik gezonder dan de gebruikte manier omdat er minder vet word gebruikt en de vitamines beter behouden worden.
De aardappelschijfjes had ik bereid in de oven maar die bereiding die pas ik regelmatig toe.
Het stoven van de groente was voor mij een totaal nieuwe ervaring en omdat ik had zelf nog nooit zelf groente gestoofd maar het was zeer geslaagd vond ik. Het vergt iets meer tijd dan koken of wokken maar het resultaat (als je het goed doet) mag er wezen. Zeker iets dat je kunt gaan proberen.
De sjasliek als ik bereid in mijn grillpan en daar was ik aangenaam door verrast want het grillen gaf er een lekkere smaak aan.
Aardappelschijfjes met patatkruiden, gestoofde groente en sjasliek van varkensvlees.
Zelf sjaslieks maken heb ik in het verleden wel eens gedaan voor een barbecue maar voor thuis te grillen heb ik nog niet die moeite genomen.
Het is wel een bijzonder iets vind ik want je kunt je stukje vlees/vis/gevogelte aan een stukje rijgen met alles wat je lekker vind. Je kunt het zelfs combineren met groente en fruit.
Door deze foto heb ik besloten om binnenkort zelf sjasliek te gaan maken maar ik weet niet welke combinatie. Word vervolgt.
Even nog iets heel belangrijks voor zelf gemaakte sjasliek en saté.
Je kunt het vlees beter aan 2 stokjes rijgen want dat draait het vlees niet mee als je het gaat draaien.
Hou tussen de stukjes ruimte want anders heeft het geen nut.
Gebruikte houten stukjes laat deze wekken in water en dan zullen ze minder/niet verbranden tijdens het bereiden.
Het lekkerste is het vlees lekker lang in de marinade te laten liggen. Het liefst 24uur van te voren.