goth or not

De oogst tijd is blijkbaar aan de gang, zo was er niks en nu komen ze uit alle hoeken en kieren. "gothics". Ik heb er nooit problemen mee gehad, ieder zijn eigen mening. Als men mij in een hokje wilde stoppen zou ik waarschijnlijk ook daar in gegooid worden.
Maar waarom willen die kinderen zo graag in het hokje geplaatst worden?

Ik sta bij de bushalte rustig muziek te luisteren, komt er een klein jongetje van een jaar of 14 op me afgelopen. Hij begint tegen me te praten dus ik doe een oordopje uit. "he jij bent een gothic he? Ik ook!" ik zeg netjes. : "nee, ik ben ik." ik kijk naar zijn kleren, heb ik die broek al neit eerder gezien? oja, das zo'n dure broek waar blijkbaar half alkmaar in loopt. Uit zijn broek steekt een reusachtige ketting, net zo eentje als voor motor sloten gebruikt wordt. Het jongetje gaat door: " Ik ben helemaal fan van slipknot, Manson, cradle of filth, blablabla"zo gaat hij door met zijn lijstje. Ik luister het verhaal aan en zeg dat ik sommige van die bands ook wel leuk vind. Hij vraagt me waar ik uit ga, ik vertel hem dat ik vaak in de ierse pub zit, en soms naar de kooltuin ga. De ierse pub snapt hij neit, de kooltuin wel want die is cool. de parkhof ook, maar dat weet ik weer neit want daar kom ik nooit. Eindelijk is de bus er, ik stap in, helaas het jongetje ook. Hij komt naast me zitten demonstratief plug ik mn oordop weer in en ga weer door met het luisteren van muziek. Hij tikt me aan, ik wil niet onbeleefd zijn dus zucht een keer diep en plug m er weer uit. Hij vraagt waar ik naar luister, ik vertel hem dat ik naar de pleasures luister. Hij vertelt mij dat hij dat ook zo'n coole goth band vind. Nu is de maat vol. Ik zeg tegen hem dat het een glamrock band is. waarop dat kleine jongetje mij vertelt dat ik een nep goth ben omdat ik naar rock lusiter.



En zo gebeuren deze dingen wel vaker.
Hoe ziek is het om zo ontzettend graag in een hokje gepropt te willen worden? Het is al moeilijk genoeg jezelf te zijn. Waarom zou je dan een ander willen zijn.
Ik ben Ik, Ik luister naar wat ik wil, ik draag wat ik wil. Ik draag zwart omdat ik me daarin veilig voel. Er is geen "goth" die alleen zwart draagt of zich strikt richt op 1 muziek stijl
en als jullie dan zo gothic willen zijn, zoek dan eerst uits welke bands in welk genre horen voordat je ze allemaal uitkraamt.
25 feb 2006 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van sterretjes
sterretjes, vrouw, 40 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende