Keuzes

Donderdag was de laatste werkdag bij mijn opdrachtgever. Vanaf nu heb ik, op wat kleine betaalde klusjes na, geen inkomsten meer.

Eerder zou ik me hier super onzeker door voelen en zou de angst me bijna overheersen. Maar ik voel me best oke. Er is wel wat onrust, maar het valt erg mee. Het was vooral het afscheid met een leuke club mensen dat ik lastig vond.

Het scheelt dat ik een buffer heb. En dat ik de laatste jaren zo veel ervaring heb opgedaan. Het scheelt ook dat er talloze vacatures openstaan, en dat nieuw personeel vinden moeilijk is. De kans is groot dat grote bedrijven kiezen voor tijdelijke freelancers, omdat anders bepaald werk blijft liggen.

En, hoe toevallig ook. Deze week, in mijn laatste werkweek, heb ik drie mensen gehad die me benaderden voor schrijfwerk, waarvan 1 grote freelanceklus bij een zeer groot en bekend bedrijf. Terwijl ik nog nergens heb aangegeven even geen werk te hebben. En ook een freelancer van mijn laatste opdrachtgever wil graag meer met ne samenwerken.

Voor mij is wel een beetje de vraag: wat wil ik zelf precies? Ergens wil ik me het liefst focussen op eigen schrijfprojecten. Kijken hoe
ver ik mijn 'passieve' inkomsten kan laten groeien. Mijn idee was: paar maanden eigen schrijfwerk doen. Heb een buffer, dus het kan. Site laten groeien, volgende boeken voltooien, etc.

Maar wat doe ik als ik mooie aanbiedingen voor freelance klussen krijg? Ga ik er dan voor of wijs ik het af? En hoe deal ik dan met de mogelijke zes weken die ik tussendoor niet kan werken? Opdrachtgevers zouden dat natuurlijk niet heel prettig vinden.

Keuzes die ik moet maken. Keuzes die niet eenvoudig zijn, omdat alle opties me aanspreken.
En ondanks dat ik wat onrust voel, heb ik er wel vertrouwen in dat het goed gaat komen. Welke weg ik ook kies, het gaat een mooi nieuw avontuur worden, waar ik alleen maar van zal groeien. Als mens. En als ondernemer.

Ander nieuws: gisteren weer een contract getekend voor een nieuw boek. Redactiewerk wordt er nu van gedaan en het zal niet lang duren tot dit boek gaat verschijnen. Zo leuk! En spannend! Altijd benieuwd wat het publiek vindt van mijn nieuwe titel.

Vandaag in ieder geval weer eens samenkomen met mijn schrijfclubje en hopelijk weer mooi stuk schrijven voor een nieuw boek. Zin in.
26 feb 2022 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Nightdream
Nightdream, vrouw, 39 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende