Kiek!!!!

Dus? Dus? Dus? Dus? Een kiek en is geen mus!"


~ Anonieme Vlaming over een kiek.


Het woord "kiek" heeft één, en slechts één meervoud, en dat is "kiekeren". Het is een zogenaamd "dubbel meervoud", zoals "kinderen", "schoenen" en... "eieren". Over deze laatste later meer. Gelieve dan ook iedereen die het waagt om niet alleen het woord "kieken" te gebruiken, maar dat ook te vermeerderen tot "kiekens", terstond terecht te stellen wijzen. Oncyclopedia staat achter u. Onderschat deze bron van wijsheid niet.


Het dier zelf

Toepassing van periodieke pluimen.Het heeft pluimen (witte, bruine, zwarte, paarse[2] en grijze) en legt eieren. Op de typische seizoensgebonden paarse pluimen na zoudt gij dat van elke vogel kunnen zeggen. Maar hebt gij al eens een merel of een lijster horen kakelen? Neen, dat hebt gij niet. Geen enkel bepluimd wezen kan zo verleidelijk "Pok!" zeggen, tenzij misschien een Braziliaanse samba-danseres.

Stokslapen
Een kiek slaapt op een stok. Een horizontale, maar toch een stok. Doe het haar maar na! Zij valt daar nooit af: vraag maar na bij kiekerenfokkers die zich een ongeluk werken om in hun slaap overleden kiekeren van hun stok te verwijderen. Deze vakmensen vinden het beneden hun eer om de kiekeren vlak boven de stok af te zagen, en peuteren ze langzaam maar zeker los, om ze dan ten grave te dragen.

Wormhypnose
Gij kunt een ""kiek" maïs en andere voedzame vruchten des velds aanbieden, gij moet dat zelfs doen, maar zij zal altijd de worm verkiezen. In tegenstelling tot de merel (hij weer) en de lijster (zij ook) loopt de kiek de worm niet eindeloos achterna. Neen, zij hypnotiseert het skelet- en weerloze dier zodra het één millimeter boven de grond uitkomt. Eénmaal het beest verlamd door de hypnotiserende blik, pakt zij voorzichtig met haar bek het uitstekende wormeinde beet[3], en begint zéér langzaam en geduldig de worm uit de aarde te trekken. Hebt gij dit ooit geprobeerd, lezer? Hoe lang was het stuk worm dat gij overhieldt? Aha! De kiek haalt de worm er helemaal uit, en slokt hem dan vliegensvlug naar binnen. Pas op dát ogenblik vertoont zij weer die typische kiekerenblik met dat mengsel van goedmoedigheid en nieuwsgierigheid. Op naar de volgende worm. Pok.




Een kiek.
02 dec 2008 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Ping&Wing
Ping&Wing, vrouw, 18 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende