Kleine stappen

Kleine stappen. Kleine stappen zijn goed. Om het vol te houden. Fanatiek beginnen en na een maand opgeven zou jammer zijn. Ik ben mij bewust dat het een langere periode zal zijn waarin ik wil afvallen. De kilo's zijn er niet in een paar maanden bijgekomen en zullen ook niet verdwijnen in een paar maanden. Daar is meer tijd voor nodig. De hometrainer is afgestoft en is weer in gebruik genomen. Het is prettig om een aantal keren per dag te fietsen. Op het display kun je afstand, tijd, snelheid, hartslag en verbrandde calorieën zien. Ook zitten er verschillende routes op, zoals complete bergetappes :-) Ik kies voor tijd en geen route. De eerste twee weken vijf minuten per keer. Dat klinkt als weinig maar ik weet dat het voor mij het beste werkt. Langzaam merk je dat je meer kunt en zal het steeds beter gaan. Het was heerlijk op de hometrainer, raam een stukje open en verstand op nul.

Ontbijten is nooit mijn 'ding' geweest. Uit ervaring weet ik dat cornflakes en muesli mij het meest verzadigd gevoel geven, tot aan het middaguur (lunch) is het goed vol te houden. Er stond nog wat muesli in de kast maar het was slof geworden. Dus weggegooid. Morgen koop ik beide zodat ik kan afwisselen, elke ochtend cornflakes gaat op den duur tegenstaan. Overigens vind ik beide lekker, het is geen straf. Nu heb ik een pot thee gezet en kan ik bijschenken. Als ik steeds een mok moet zetten, dan laat ik het erbij. Citrusachtige thee heeft mijn voorkeur, zoals sinaasappel, citroen, mandarijn, limoen en grapefruit. Zwarte thee is niets voor mij. Op een liter thee doe ik één zoetje, het haalt de smaak net iets meer naar boven. Voor mij de juiste balans, een zoetje per mok is teveel. Het kost mij geen moeite om een liter thee te drinken.

Ontbijt: een liter thee
Lunch: een glas melk, een krentenbol en een wit bolletje met wat boter en twee plakjes lever
(voor de lunch met de hond gewandeld en nogmaals op de hometrainer)
Tussendoor: glas sinaasappelsap, rijstwafel, glas water
(wandeling met de hond)
Avondeten: rijst met babi ketjap en nasi-groenten, glas water
(hometrainer vijf minuten)
Twee mokken aardbeien thee
(met de hond naar buiten)

Ik heb nagedacht of ik mijn stukjes op MyDiary als titel dag 1, dag 2, enzovoorts zal geven. Toch denk ik dat een gewone titel beter werkt. Het zal vooral over afvallen gaan en alle emoties die daarbij komen maar ook over andere dingen in het leven.

Vrijdag word ik op een jubileum verwacht, en wil daar netjes verschijnen. Vandaar dat ik gisteren in de stad was, op zoek naar een blouse of shirt en er was een afspraak met de kapper. Het is alweer een jaar geleden dat mijn haren geknipt waren dus het mocht wel weer. Anders herkent vrijdag niemand mij en lopen ze de bosjesvrouw zo voorbij haha. Volgens mij is er twee kilo haar afgegaan knipoog mijn hoofd is weer licht en dat voelt prima. Waar ik altijd moeite mee heb is de spiegel. Vind het vreselijk mijzelf te zien. Tijdens een knipbeurt kijk ik ook nauwelijks. Foto's idem dito. Daarom kwamen er ook emoties, eerst de spiegel bij de kapper. Daarna in het pashokje. Van teleurstelling naar verdriet en wanhoop en weer terug. Dat wil ik niet meer.
12 jul 2016 - bewerkt op 13 jul 2016 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Groningse
Groningse, vrouw, 53 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende