Legerkeuring Algemeen

Naar aanleiding van een van de comments over de onduidelijkheid van de situatie wil ik even uitleggen waarom dit allemaal moet, en bref. (wat een formele intro xD)

Kortom, ik heb nu een Jeugdvervoersdocument, en daarmee heb ik dus nog geen volwassen paspoort hier. Ik heb tevens ook een NLse verblijfsvergunning. Ik kan met dat oekraiens document nog geen paspoort hier in NL aanvragen, daar is dus een volwassen paspoort voor nodig. En zonder het feit dat ik op de legerlijst sta, kan ik dat paspoort niet krijgen. Daarom moet ik dus al die keuringen doorgaan, alles terugbrangen naar het legerbureau, en dan pas kom ik op de lijst te staan. Met het document dat ik op de lijst sta kan ik een Oekraiens volwassen paspoort krijgen, want mijn vervoersdocument geldt tot het punt dat ik precies 18 ben. Dan kom ik eigenlijk meteen terug naar de Oekraine, om dit paspoort te halen, en dan pas kan ik, zoals ik al zei, mijn NLs paspoort opvragen. Als ik dat krijg, ben ik geen Oekraiens burger meer en word ik van de lijst gezet.

hiermee moet ik dus oppassen, want ik mag geen woord zeggen over het feit dat ik in NL ge blijven nadat ik mijn middelbare school heb afgemaakt. Als ik zonder opleiding zat nu (wat overigens niet mogelijk is door de leerplicht), zou ik genadeloos worden teruggehaald naar de Oekraine om te diene, 2 jaar lang. Zonder betaling. Maar ik heb een document dat ik nog twee jaar op het SMC blijf, dus ze kunnen mij niet zomaar ineens naar het leger halen. Als ik geen woord laat vallen over het feit dat ik daar blijf, komt alles goed. Maar dat heb ik dan ook nog niet gedaan, hoe praatgraag ik ook ben.

Nog vragen? Post it in the comments. Of schrijf een prive bericht xD.
03 aug 2010 - bewerkt op 02 apr 2011 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van MetalSynkk
MetalSynkk, man, 31 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende