Lekker gerecht** grote quiche

Het is al weer een tijd geleden dat ik een verhaal heb geschreven over eten maar toch heb ik de afgelopen tijd een aantal nieuwe dingen uitgeprobeerd en gegeten.

Door nieuwe kookboeken en programma’s op televisie kreeg ik weer inspiratie om nieuwe gerechten te gaan koken. Om te experimenteren met bepaalde kruidencombinaties en ingrediënten.
Het blijft een uitdaging om dingen zelf te maken want dat smaakt zoveel keer lekkerder dan uit een pakje. Om gerechten te veranderen waardoor je een hele andere ervaring krijgt als je het kookt en vooral eet.

In het verleden had ik altijd 1 heel belangrijk probleem en ik weet dat het bij de meeste mensen een probleem is. Genoeg dagelijkse groenten eten want als je op jezelf woont wil je niet elke week het zelfde eten en wil ik vooral afwisseling. Ik hoef niet zoals bij mijn moeder thuis op elke vrijdag nasi of bami te eten. De meeste groenten zijn zo verpakte dat ze bedoeld zijn voor een gezin. Niet voor iemand die op zichzelf woont of hij of zij is meteen verplicht meerdere keren de zelfde groenten te eten. Veels mensen hebben maar 1 bereidingswijze en handteren die altijd met de bepaalde groente.
Ik combineer groenten vaak met elkaar en zo kom ik aan mijn dagelijkse portie groenten.

Probeer bepaalde groenten eens met elkaar te combineren of voeg er eens bepaalde kruiden toe.
Ga het eens anders bereiden bijvoorbeeld in een over of grillpan, koekenpan, wok en ja er zijn nog meer manieren om het te bereiden maar daar kom ik nu even niet op.

Ik hoop jullie op deze manier weer een beetje inspiratie te geven voor een nieuwe gerecht of oude gerechten eens op een andere manier te bereiden.
Als je niet extreem wilt gaan experimenteren dan combineer je dingen waar van je weet dat je ze lekker vind.

Rijk gevulde quiche
Door ontbijtspek er door heen te doen hoefde ik zelf geen zout meer toe te voegen.
De keuze van groenten vind ik persoonlijk net als de keuze voor de kaas.
Om eerlijk te zijn moest de quiche nog even in de oven want de bodem en de randen was ik nog niet helemaal tevreden over. Dat was ook de reden waarom een foto vanaf de boven kant heb genomen en schuin vanaf de voorkant.

Ik had deze in een kleine vorm gemaakt en het was een maaltijd voor 2 personen.
22 mrt 2013 - bewerkt op 06 jan 2015 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Mysterion
Mysterion, man, 40 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende