Lekker Vlees* aangepast
Dit jaar ben ik mij meer gaan richten op het bereiden van grote stukken vlees.
Als ik een groter stuk vlees heb dan nodig ik vrienden uit of ga ik bij vrienden weten waar ik dan uitgebreid voor kook.
Een goed stuk vlees is net zo belangrijk als de voorbereiding en de bereiding zelf.
Natuurlijk is het vlees bij een slager veel beter dan uit de supermarkt als je echt van koken houden dan wil ik je het advies geven om 1 keer in de zoveel tijd eens een stuk bij de slager te halen. Je zal dan ervaren dat er toch wel een behoorlijk verschil zit tussen het vlees van een supermarkt en de slager.
Het zal duurder zijn maar echt waar mensen het is het waard!
Zelf gemarineerde spareribs
Beenham
Voor de duidelijkheid er is niks mis met het vlees van de supermarkt maar er zit alleen een duidelijk verschil als je het vergelijkt met het vlees van de slager.
Zelf vind ik het erg leuk om voor vrienden te koken en als je dat uitgebreid doet dan kun je er een leuke avond van mensen waarbij je vooral niet op de tijd let maar vooral op de gezelligheid. Met grote stukken vlees heb je ook het voordeel dat de langste durende bereiding in de oven is en dan kan je gezellig bij je gezelschap zitten.
Achteraf heb je vaak een voldaan gevoel en zullen je vrienden de avond waarden.
Als ik bij mensen eten dan zie ik de meeste mensen vaak rond vliegen in de keuken terwijl het juist veel gemakkelijker kan. Door een andere bereiding toe te passen hoef je vaak niet achter het fornuis blijven staan en je kan het natuurlijk ook al voorbereid hebben waardoor je het alleen maar nog hoeft te verwachten als je viste er is.
De komende maanden wil ik wat nieuwe gerechten en bereidingen gaan uitproberen.
Mysterion, man, 40 jaar
Log in om een reactie te plaatsen.
vorige
volgende