Loempia


Gelukkig beter geslapen vannacht, ik heb alleen om een uur of vier een half uurtje wakker gelegen. De wekker gaat om half zeven af maar ik blijf nog lekker een kwartiertje nadoezelen….

Als ik toeter voor haar deur, om aan te geven dat ik er ben, komen zij en haar vader naar buiten. Ik steek mij hand op ter teken van begroeting en ze groeten terug. Zij stapt in en ik rijd weg. Als afscheid steek ik mijn hand nog even op naar haar vader en hij groet terug. Hij zal wel even hebben willen kijken met wie zijn dochter meerijdt….

Ze verteld dat ze vandaag weer vertaal werk moet doen. Terwijl ik vraag of het Franstalig vertaalwerk is, heeft zij al een vertaalboek gepakt om te laten zien. Het is een Frans boek, vraag overbodig dus. Ik vraag hoe de kledingverkoop gisteren is gegaan. Zelf is ze niet gegaan want haar zuster wilde haar man meenemen. Aangezien de uitnodiging alleen gold voor de houder van de klantenkaart en één introducé, is ze zelf niet gegaan. Dat is een trucje wat ik haar gisteren verteld heb, ik heb mijn klantenkaart aan mijn zus gegeven zodat die de kaarthouder wordt en dan kan zij weer iemand meenemen. Omdat het hier kinderkleding betreft heb ik er zelf toch niks aan. Verder informeer ik nog even naar haar oplossing met betrekking tot het vervoersprobleem aangaande de verjaardag van haar schoonzus. Dat is niet opgelost en ze is dus niet gegaan, daar heeft haar broer nog kwaad over opgebeld. Geheel begrijpelijk vind ik maar ik zeg er niks van. Haar ouders zijn wel gegaan en hebben haar cadeautje afgegeven….

Op het werk hebben weer wat mensen problemen met hun machine en moet ze dus helpen. Ook begin ik met de inrichting van een paar machine’s, die zijn namelijk teruggekomen uit een ander kantoor maar omdat ze beter zijn dan sommige van onze eigen machine’s wil ik ze bij ons inzetten. Verder archiveer ik nog het één en ander…

Tijdens het naar huis rijden, zijn we beide niet echt spraakzaam. Ze zegt dat ze moe is en vandaag heel geconcentreerd bezig is geweest. Vandaar dat ze moe is. Ik vertel dat ik met die machine’s bezig ben geweest. Om een beetje een gesprek op gang te brengen vertel ik wat ik eet vanavond. Loempia’s met een sateetje, lekker! Ze vindt loempia’s ook lekker maar de combinatie met saté lijkt haar niks. We keuvelen nog wat na over eten….

Het was weer lang geleden maar het blijft lekker! Ik snij m’n loempia altijd helemaal aan gort, snij het satévlees er doorheen, gooi er de satésaus en ketjap doorheen en hussel de hele zooi door elkaar. Het ziet er niet uit maar lekker!!!

23 september 2003
23 sep 2003 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Betweter
Betweter, man, 56 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende