Lymfeklieren

Het is vandaag Wereld Lymfeklierkankerdag.

Je lymfeklieren zijn kleine organen in je lichaam die bacteriën, virussen en andere afvalstoffen uit je lichaam filteren. De zogenaamde lymfocyten in je lichaam zorgen er voor dat infecties voorkomen worden en je lichaam 'schoon' blijft. Echter, is deze vloeistof zelf niet immuun voor ziekten. Door ontsporing van de lymfocyten kan er lymfeklierkanker ontstaan. Er wordt onderscheid gemaakt tussen de ziekte van Hodgkin en de ziekte van non Hodgkin. Ook kan er sprake zijn van een uitzaaiing van een kwaadaardige tumor, bijvoorbeeld door borstkanker.

Lymfeklieren bevinden zich op vele plaatsen, onder andere in de hals, oksels, liezen, en aan weerszijden naast de wervelkolom binnen in het lichaam.

Ik verloor een geliefde oom aan lymfeklierkanker. In eerste instantie leek het goed behandelbaar maar het bleek ijdele hoop te zijn. Al gauw kwam de vernietigende uitslag. De laatste drie maanden takelde hij erg af totdat er niet meer van hem overbleef dan een skelet. Het maakte veel indruk op mij, het ging zo snel en agressief.

Meer informatie is te vinden op http://www.lymphomacoalition.org/news-and-events9/world-lymphoma-awareness-day-2017
15 sep 2017 - bewerkt op 17 sep 2017 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Groningse
Groningse, vrouw, 53 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende