Mijn Punten Voor Yve

Hoi Yvonne,

1. Ik begin bij het begin, En gelijk bij het allerbelangrijkste:
JIJ bent mijn vriendin. En ik geef om JOU. Ik denk zelfs dat jij belangrijker bent voor mij, dan ikzelf voor mij... Puur en alleen omdat... omdat, Ik van jou hou.


2. Even om je geheugen op te frissen:
Ik leefde bij mijn moeder. Mijn moeder neukte de ene gast na de andere. Iedere dag een andere gast over de vloer. En wij moesten maar even gaan 'buiten spelen'. Want mama had een 'bespreking'. Als je een jaar of 9 bent, is dat niet zo'n probleem. Maar hoe ouder je word, hoe wijzer (naja, meestal dan) je word. Je begint dingen te zien. En nu ik 14 ben, denk ik dat ik sommige dingen over mijn verleden begin te begrijpen.


3. Waarom ik hier ben begonnen met schrijven:
Uhmm... Ik trek geen conclusies, nog niet. Maar ik zie jou op dit moment bepaalde wegen inslaan. Wegen waarvan ik de route niet precies ken. Maar het einde des te beter. Het zijn wegen waarvan ik nooit gedacht had dat juist jíj ze in zou slaan. Altijd wijze en verstandige Yvonne... Misschien ben je gewoon al verder dan mij. Misschien ben ik preuts of nog niet zo ver of een kindje. Misschien wel. Maar ik denk dat ik gwoon bang ben. Niet meer bang voor wat geweest is, dat is afgesloten. Niet bang voor wat komen gaat, dat zie ik vanzelf wel. Maar bang voor wat terug kan komen. Bang voor dingen die zijn geweest, en ik niet meer wil zien of meemaken. Omdat... Omdat het me bang maakt. Bang voor menselijke fouten, Bang voor fouten die iedereen maken kan. Maar op het laatst moeilijk terug te draaien zijn. En waar ik de mensen om wie ik geef voor wil behoeden....

4. Wat gaat er om in jou?
Ik kan de laatste tijd helemaal geen pols-hoogte meer van jou krijgen. Het lijkt of je me afstoot. En nergens over wil praten. Komt denk ik door mij, omdat ik niet reageer zoals jij wil dat ik reageer. Maar zou het wel goed zijn als ik zo reageerde? Ik probeer jou alleen mijn punt van het verhaal te laten zien. En ik denk dat je die punt liever tussen haakjes zet. Misschien omdat je denkt dat ik geen gelijk heb, en dat zou best wel eens zo kunnen zijn.
Ik denk dat jij op zoek bent naar iets. Ik denk een stukje warmte, tederheid, een stukje liefde. En je daarom zo gedraagd. Of misschien vind je het wel gewoon leuk. Dat zou ook best wel eens kunnen. Misschien groeien we wel uit elkaar. Dat heb je in sommige vriendschappen. Misschien ben jij aan het groeien, en sta ik stil. Misschien ben jij verder ontwikkeld, en ik niet. Ik weet het niet, zou het graag willen weten, maar misschien ook niet. Misschien gebeurt dit juist om te kijken of onze vriendschap dit aan kan of niet. Of ik er tegen bestand ben dat jij verandert.. Ik heb geen idee, iig.


5. Afsluit-iets
Ik hoop dat je mijn punt snapt. En je zal vast wel begrijpen waar ik het over heb.
Vat het niet op als kritiek, Eerder als iets positiefs. Ik geef om jou, en daarom ben ik bezorgt om jou.
26 mrt 2004 - bewerkt op 26 mrt 2004 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van AiksaS
AiksaS, vrouw, 35 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende